Túlárazott termékek mindenhol… Legalább a fagyálló hűtőfolyadék érjen annyit, amennyit!

Kapitalizmus a 21. század nagy átka. Sajnos az embert vagy átverik, vagy átverik. Ha nem, akkor is át van verve, csak az eladó se tudja, hogy mennyire. Vásárláskor sokan utána olvasunk, a termék honnan is származik, mik az összetevői. Az üzletből a becsület már régen kiveszett, ezért azt tüntetnek fel egy terméken, ami szalonképes és engedélyt kap forgalomba hozni a terméket. Régen volt anyag még az árukban. Nem próbálnak, sőt nem is akarnak manapság már olyan minőségi dolgokat gyártani, amik időtállóak, mert nem éri meg.

Személy szerint legjobban attól a gyümölcsös logóval feltüntetett mobiltelefontól vagyok rosszul, ami most a legnagyobb sláger a világban. Más termékeik kifogástalanok, de a mobiljaik… Kezdjük ott, hogy miért akar valaki egy olyan gyümölcsöt, amibe már bele van harapva. Teljesen nonszensz. Presztízs, ha valaki rendelkezik ilyen termékkel, de csak akkor, ha mindig a legfrissebbet tartod a kezedben. Ha, valaki nem is a trend véget vesz ilyen készüléket, hanem mert jókat hallott róla, de nem tudja mindig a legfrissebb változatot magáénak tudni és lemarad pár verzióval, a készüléket szép lassan teljesen ellehetetlenítik szoftveresen. Egyszerűen lassítják a kötelező frissítésekkel. Fogalmam sincs, hogy az emberek miért ragaszkodnak ehhez a márkához, amikor őket csak a vásárlóik pénze érdekli, már rég ne ma szenvedélyüknek tartják a saját termékeiket.

Van azért még remény a piacon, hogy ne csak a negatív példával járjak el, meg is említek egyet. Más az árfekvés, amire használjuk, tehát az összehasonlítás kicsit sarkalatos lesz, de legalább őszinte.

Épp az autómba szerettem volna fagyálló hűtőfolyadékot vásárolni, mert beköszöntött a tél. Gondoltam, hátha találok valami netes áruházat, ahol nem számolnak fel, minden apró rejtet költséget és közel a termék valós értékét kell csak kifizetnem. És valóban létezett ilyen. Nagyon frankó oldalt találtam, ahol az árak a valóságot mutatják és akár személyesen is át tudom venni egy autósboltjukba, ha netán ellenőrizni szeretném. A honlapra visszatérve, nagyon jól áttekinthető és hatalmas választék tárult elém. A rendelés során merültek fel problémák, de az ügyfélszolgálat készséges volt, amikor felhívtam őket. A kívánt termékem már másnap kézhez kaptam, bár munkanapról, munkanapra virradt!

Az ilyen szolgáltatást szeretem, gyors egyszerű és azt kapom a pénzemért, amit várok. Lehet, hogy csak hűtőfolyadék, de ez az az anyag, ami élteti az autóm, ami igen nagy kiadás, ha szerelőhöz kell vinni, tehát ezt is túl lehetne árazni, mert az embernek muszáj lenne megvenni, de nem így van. Érdemes odafigyelni a dolgok valóban annyit érnek e amennyit, azaz mire használjuk a jövőben és nem csak valami mögöttes tartalom van, amit kifizetünk!