Szívességért cserébe szívességet

Egy kedves barátom nem olyan régen kért tőlem egy szívességet. Mind a ketten az építőiparban tevékenykedünk és ismerünk sok céget, vállalkozót akik szintén ebben az iparban dolgoznak. Mindketten éppen egy nagyobb felújítás közepén állunk, és megbeszéltük, hogy segítünk egymásnak, méghozzá tanácsokkal.

Mindig meg szoktuk osztani egymással, hogy éppen ki hol tart a munkálatokban, és ha valamelyikünknek van egy ötlete, akkor azt nem tartjuk magunkban. Ez így fair, plusz mind a ketten jól járunk, hiszen “több szem többet lát”, szokás mondani.

Én éppen egy acélfeldolgozó céget kerestem és barátom tudott is egyet, méghozzá az Acélpartner Kft-t. Ez a cég acélfeldolgozással és kereskedelemmel foglalkozik 1999 óta. Teljes mértékben magyar cég, ami Budapesten a régi Budapest Vegyipari Gépgyár területén található.

bérmunka

A cég foglalkozik CNC vezérlésű lángvágással és plazmavágással, hegesztési gyök előkészítéssel. Továbbá felülettisztítást is vállalnak, acélszerkezetek gyártását is el tudják végezni, valamint lemezlakatos munkákat és CNC gépi forgácsolást is. Ezeken kívül melegen hengerelt durvalemezeket értékesítenek és foglalkoznak bérmunkával is.

A bérmunka lényegében azt jelenti, hogy a cég az ügyfél által biztosított alapanyagot is feldolgozza igény esetén. Továbbá felülettisztítást is vállalnak az optimális szemcseszórással. A bérmunkán kívül még építőipari kivitelezéssel is foglalkozik a cég.

Barátom megmutatta nekem a cég honlapját is, ahol utána tudtam járni milyen lemezeket értékesítenek, mivel lehetséges, hogy az építkezésemhez szükségem lesz rá. Az Acélpartner Kft. tehát értékesít melegen hengerelt durva lemezetek, amelyek több minőségben is megtalálhatóak náluk, többek között az is, amire nekem szükségem lesz. Van melegen hengerelt finomszemcsés durva lemez, melegen hengerelt ötvözetlen durva lemez, melegen hengerelt növelt folyáshatárú és kopásálló durva lemez, valamint szintén melegen hengerelt nemesíthető és betétben edzhető durva lemez, amelyek elérhetőek a raktárkészletből.

Utána olvastam még a cégnek, és kellemes meglepetésemre megtaláltam őket a legtöbb közösségi média oldalon. Fent vannak ugyanis a Facebookon, az Instagramon, a YouTubeon és a Linkedinen is. Továbbá vannak még rádiós műsorok, amelyekben szerepeltek és meg lehet hallgatni őket a honlapon a média megjelenések közt, plusz a napi sajtóban is jelentek meg szakcikkek például az acél vagy a műanyag témákban.

A honlapon továbbá megtalálhatóak a cégnél dolgozó szakemberek e-mail címükkel és telefonszámukkal együtt. Ami még szintén megtalálható a honlapon, az a karrierportál, ha valaki éppen hasonló területen keresne munkát, és rendelkezik ilyen tapasztalatokkal. Jelenleg keresnek lángvágót, targoncás és alapanyag raktáros munkatársat, valamint darukezelő és termék összekészítő munkatársat is.

Összességében egy remek cégnek gondolom az Acélpartnert és nagyon nagy szerencsém, hogy barátom éppen ismerte őket.