Onlinefilmek a DVD-k helyett, termeljünk kevesebb szemetet!

Ki ne szeretné a jó filmeket? Ki ne szeretne otthonról, kényelmesen filmeket nézni? Az otthoni filmezés akkor vált lehetővé, mikor megjelent a televízió, az első TV csatorna. Azóta persze már sokat fejlődött a világ. Eleinte csak azt tudtuk nézni, amit a televízióban adtak, majd megjelentek a videokazettára írt filmek. Így otthonról, kényelmesen, a kedvenc fotelunkból tudtuk nézni a kedvenc filmjeinket, vagy a legfrissebb filmeket. Ezután megjelentek a DVD lemezek, amik felváltották a videokazettákat így már sokkal jobb minőségben tudtuk nézni a filmeket. A DVD-ket a Blu-Ray követte, ami minőségileg már vetekszik a mozik képi világával. A DVD-k korában sokan vásároltak házimozi rendszereket, így a saját otthonukban, mások zavaró jelenléte nélkül nézhettek az emberek filmeket, mozikhoz hasonló képi és hangi minőségben.

Az internet megjelenésével pedig hamar eltűntek mind a DVD-k, mind a Blu-ray lemezek, és elszaporodtak az onlinefilmek. Ennek örülök, mert az onlinefilmek és sorozatok nem szennyezik a környezetet, nem kell DVD-t, Blu-ray-t előállítani ahhoz, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek az alkotások, így sokkal kevesebb a szemét. Egyrészt kevesebb szemét fakad ezeknek a hordozóknak a gyártásából is, másrészt pedig nem fogja senki sem kidobni a lemezeket és nem kerülnek a szeméttelepekre.

Amikor megjelenik egy film, amit meg szeretnék nézni, általában egyből elmegyek moziba és ott nézem meg először, később pedig online is megkeresem.

Rengeteg ingyenes és fizetős oldal áll rendelkezésünkre, amikor filmeket és sorozatokat szeretnénk nézni. Én megmondom őszintén, nem szeretek letölteni. Hosszú ideig tart a letöltés, és mivel ismeretlen a forrás, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy valami vírust szedünk le. Persze, az online film nézésnek is megvannak a maga veszélyei, de nekem az a tapasztalatom, hogy így kevesebb vírust szedek össze a számítógépemre.

Nagyon szeretem az akció, romantikus és horror filmeket és egy egészen hosszú listát vezetek arról, hogy melyik filmeket szeretném megnézni, így minden estére jut egy onlinefilm, amit lefekvés előtt megnézhetek. Majdnem minden estémet ezzel zárom.

Az onlinefilm nézés már nincsen lekorlátozva csak a laptopokra és számítógépekre, a wifi képes televíziók megjelenésével már a TV-n is nézhetek akármilyen filmet.

Mindenkinek megvan a kedvenc oldala, ahonnan filmeket szokott vadászni. Vagy leölti azokat, vagy online nézi meg.

Ahogyan azt már írtam, én inkább az utóbbi híve vagyok. A kedvenc oldalam pedig a www.mozi.ma , ahol nagyon jó minőségben, online tudom megtekinteni a filmeket. Rengeteg filmjük van, mindegyikhez vannak beküldött linkek, így még azt is magam tudom megválasztani, hogy pontosan melyik felületen szeretnék filmet nézni.

Minden alkalommal ezt az oldalt keresem fel és biztosan állíthatom, hogy megbízható, még sosem szedtem össze innen semmilyen vírust sem.

A filmeket gyakran nehéz magyar szinkronnal vagy felirattal megtalálni, de itt szerencsére alap, hogy minden magyarul van, ami annak tekintetében, hogy nem beszélek jól angolul, külön öröm.

Minden filmnél ott van egy rövid ismertető, az írók, rendezők nevei is fel vannak sorakoztatva, illetve az amazon tulajdonában levő IMdB, azaz Internet Movie Database (internetes filmes adatbázis) szerinti értékelés is látható. Így sokkal egyszerűbb filmet választani, mintha csak a borító alapján ítélnék. A trailert is meg lehet tekinteni az oldalon, így sokkal kevesebb lesz a muszájból végigszenvedett, vagy félúton megunt film. Már megtanultam, hogy nem szabad csak a borító alapján ítélnem, meg a cím is sokszor beugratós. Sokszor találkozom azzal, hogy egy film nagyon rossz minőségben van fent az interneten, vagy nagyon szemcsés, vagy a hangja borzalmas minőségű. De persze ezzel sajnos számolni kell, ha online akarunk filmeket nézni. Ezen az oldalon viszont az onlinefilmek nagyon jó minőségűek szoktak lenni, vagy csak eddig még szerencsém volt velük.

Nekem ez a kedvenc filmes oldalam, így soha nem kell gondolkoznom rajta, hogy hol nézzek filmeket.