Nem mindegy, hogy mit vásárolunk

Tudatos vásárlónak tartom magam. Ez így van már hosszú évek óta. Igyekszem alaposan odafigyelni arra, hogy mit, hol és milyen minőségben vásárolunk. Ez főképpen igaz arra, amit eszünk. Inkább többet fizetek a minőségi élelmiszerért, minthogy silány, alacsony minőségű alapanyagokból főzzünk. Előnyben részesítem a piacokat. Mondhatnám imádom a piacokat. Szinte minden hétvégén ott kezdem a reggelt.

Valószínűleg ezért is volt/van rám nagy hatással a méltányos kereskedelem fogalma, világa. Egy remek kezdeményezésnek tartom és igyekszem is követni ezt a fajta gondolkodást. Például nálunk a kávé csak “fair trade” lehet. Tudatosan olyat kávét vásárolunk és olyan helyről szerezzük be, ahol biztosan tudjuk, hogy ezzel a címkével van ellátva. Nincs ez máshogy az egyéb termékekkel sem. Ruhát és elektronikai termékeket is próbálunk ezen a módon vásárolni. Manapság egyre több ruhaipari cégnek vannak olyan kezdeményezései, amelyek a méltányos kereskedelemhez kapcsolódnak és próbálják csökkenteni a harmadik világ kizsákmányolását. Persze ez nem megy egyik napról a másikra, de valahol el kell kezdeni és úgy gondolom, hogy nagyon sok múlik rajtunk, az egyéneken is.

A tudatosság szintén megmutatkozik a gyermekünk esetében is. Két hónappal ezelőtt teljesen megváltozott az életünk a kislányunk, Liza érkezésével. Mint minden szülő, a feleségemmel a legjobbat szeretnénk a kislányunknak, így már jóval a születése előtt elkezdtünk megtervezni mindent. Logikusan nem volt benne tapasztalatunk, hogy mit is kell vásárolni egy kisbabának, így rengeteget olvastunk utána és persze rengeteget kérdezősködtünk a barátainktól, akiknek már van tapasztalata benne.

Az egyik kardinális kérdés, amiben abszolút nem volt tapasztalatunk az a babakocsi volt. Emlékszem rá, amikor először keresgéltem az interneten babakocsikat körülbelül fél óra után feladtam. Egyszerűen olyan sokfélét találtam, hogy képtelenség volt egyáltalán felfogni. Majd egyszercsak a feleségem barátnője, Anna a következő típusú babakocsit ajánlotta, melyhez átküldte a linket is: babaverda.hu/inglesina-babakocsi.

Ami legelőször feltűnt a babakocsival kapcsolatban, hogy rengeteg információ megtalálható róla az oldalon. Ez persze jó, hiszen tudatos vásárlók vagyunk és ezért szeretnénk megtudni mindent a termékről. Szintén szembeötlő, hogy egy abszolút minőségi termékről van szó, sőt nem csak egy termékről, hanem 4 az 1-ben termékről! Miért is? Mert a készlethez tartozik természetesen maga a babakocsi, egy hordozó, a Welcome Pad betét és matrac, valamint a Stand Up állvány. Nagyon tetszett, hogy ennyiféle funkcióra használható és tényleg szinte minden élethelyzetre megoldást tud nyújtani. Különösen elnyerte a tetszésemet, hogy az említett matrac nem csupán egy egyszerű matrac, hanem speciálisan a Bologna-ban található Ospedale Maggiora kórház újszülöttgyógyászati osztálya által, az inglesina babakocsihoz kifejlesztett tartozékról beszélünk. Ami számunkra igen praktikusnak tűnt, az a Stand up állvány volt. Imádunk sétálni és az állvány azért nagyon praktikus, mert miközben a gyermek a séta közben elalszik, hazaérve nem kell felébreszteni, hanem az állványra egyszerűen csak ráhelyezhető a mózeskosár. Így gyakorlatilag egyből egy kisággyá alakítható. Gyakorló szülőknek ez roppant nagy segítség.

Azt gondolom mondanom sem kell, hogy ezek után nem volt kérdés, hogy melyik babakocsit válasszuk. Az egyik délután elmentünk személyesen a boltba és meg is rendeltük. Ott az üzletben kifizettük kártyával és szerencsére nem kellett visszamenni érte még egyszer, amikor megérkezett, mert a futárszolgálat díjmentesen kiszállította. Úgy gondolom, hogy ez egy nagy segítség mindenkinek bármilyen áru esetén. Ha bárki is babakocsit keresne, akkor annak én nagyon jó szívvel tudom ajánlani, hogy nézze meg a babaverda.hu/inglesina-babakocsi oldalt.

Azóta sem bántuk, meg, hiszen ez egy remek döntés volt. Ajánlom nektek is!