A méltányos kereskedelem fogalmára nem, de az ausztriai munkaszerzéshez szükséges összes információra választ kaphatunk a tiroli.hu segítségével

Sok olyan fogalom van a világban, amit sokszor hallunk, mégsem tudjuk igazából mit jelent. Nekem ilyen volt a napokban a méltányos kereskedelem. Egy vetélkedőben hallottam és bevallom őszintén, lehet, hogy már hallottam róla futólag, de a konkrét jelentésével nem vagyok tisztában. Ilyenkor kicsit úgy érzem, hogy az általános műveltségemen lenne mit csiszolni, kicsit nem ártana szélesíteni az ismereteimet. Különben, aki szintén hasonló cipőben jár, tehát fogalma sincs arról, mit takar a méltányos vagy másképpen a becsületes kereskedelem, annak elmondom, hogy lényegében ez egy jótékonysági kezdeményezés, ami a harmadik országbeli kistermelőknek és így ezáltal a helyi közösségeknek próbál segíteni, hogy a szegény országok kistermelői is érezzék, hogy igenis szükség van az ő munkájukra és a termékeikre is. Szeretem ezeket a műsorokat, mert sok mindent lehet tanulni belőle, bár ilyenkor jövök rá, hogy mennyi mindennel nem vagyok képben.

Ahogy egyre idősebb vagyok, azt veszem észre, hogy egyre nő az igényem arra, hogy minél több tudást szívjak magamba, minél többet lássak a világból, úgy érzem, semmiről nem szeretnék lemaradni. Lehet, ez idővel elmúlik, de szerintem folyamatosan fejleszteni kell magunkat, szélesíteni a látókörünket, fontos, hogy ne legyünk földhöz ragadtak és tudjunk nyitni a világra, tapasztaljunk belőle minél többet. Különben mit mesélünk majd az unokáknak?
Az egyik jó módja a világ megismerésének és a tapasztalatgyűjtésnek, ha kicsit világot látunk, és ehhez az évi egy-két alkalom igen kevés, amikor nyaralás vagy telelés apropójából más országokba látogatunk el.
Szeretem más nemzetek kultúráját megismerni, emberekkel ismerkedni és kicsit betekinteni, hogyan élnek másutt az emberek. Ennek a legjobb módja, ha lehetőségünk van rá, hogy át tesszük a székhelyünket akár egy másik országba.
Ha ezen gondolkozunk, nagyon sok féle variáció szóba jöhet, aki bátrabb, az még a kontinenst is elhagyja, de akinek fontos a család, vagy sok minden köti a szülőhazájához, nyílván közelebbi célt fog választani. A döntés szempontjából eléggé mérvadó, hogy állunk a nyelvtudással. Aki német nyelvtudással büszkélkedhet, azok választhatják Németországot, Svájcot, valamint Ausztria is kedvelt a külföldi munkavállalás tekintetében. Ha úgy adódik, hogy az ausztriai állás mellett tesszük le végül a voksunkat, akkor nyugodt szívvel tudom ajánlani erre a célra a tiroli.hu oldalt, ami kifejezetten erre a témára specializálódott. Itt minden segítséget megkaphatunk, ami ehhez szükséges lehet. Ha szeretnénk egyszerűbben, kudarc nélkül ausztriai munkára szert tenni, akkor ők maximálisan a segítségünkre lesznek ebben. Nem kell hetekig, hónapokig az állásajánlatokat böngészni, kín-keservesen megküzdeni az önéletrajz elkészítésével, nem beszélve a motivációs levélről.
Egy profi csapatra nyugodt szívvel rábízhatjuk magunkat, ráadásul teljes körű asszisztenciát is kapunk a pénzünkért cserébe. Nem kell egyedül, tanácstalanul belevágnunk az ismeretlenbe, velük biztosra mehetünk. Itt elsősorban szezonális munkalehetőségekre pályázhatunk, nyelvtudásunk és szakmai tapasztalatunk dönti el, melyek azok, amik esélyesek lehetnek. Ettől függően betölthetünk felszolgálói, konyhai kisegítői, szobalány vagy akár szakács pozíciókat is. Megéri elgondolkozni a dolgon, különösen, ha szeretnénk pénzt spórolni, mert akár több ezer euróval gazdagabban is haza térhetünk egy ilyen szezon után, feltéve, ha szeretnénk hazamenni. Lehet, hogy annyira bejön a dolog, hogy az eszünk ágába se lenne visszatérni kicsiny kis hazánkba. Ha nem is csak feltétlen az anyagiakat tekintve, hanem ahogy már említettem, maga a környezet miatt, hogy a munka által egy egész más világba csöppenünk, kicsit kimozdulunk a komfort zónánkból és nyitunk a világra, az emberek felé. Új benyomások érnek minket, új embereket, helyeket ismerünk meg, ezek mind pozitív energiával tölthetnek fel minket. Annyi mindennel gazdagodhatunk, hogy eszünkbe se jut majd azon aggódni, hogy gőzünk sincs, mi az a méltányos kereskedelem.