Méltányos kereskedelem és szakember keresése

Sokszor vásárolok az interneten. Azért, mert nincs időnk elmenni beszerezni az ajándékot, vagy mert nincs is a közelünkben olyan bolt, amit elképzeltünk. A minap is rendeltünk, méghozzá a fiaink szülinapi ajándékait. Az egyik ajándék nem sikerült a legjobban, pedig egy nagy webáruházon keresztül rendeltük, hogy ne legyen fennakadás. Amint átadtuk az ajándékot és a kisfiunk használatba vette, már látszott, hogy valami nincs rendben. Estére már biztos volt, hogy visszaküldjük. Szerencsére több mint tizennégy nap volt a visszaküldésre, és még a futárszolgálatot is a cég állta. Meglehetősen korrekt hozzáállás.

Bár más helyzetben is lehetne ennyire korrekt a világ! Például a házvásárlás esetén. Mikor megvettük a házunkat, beköltözés után derült ki, mennyi olyan hibája van, amiről az előző tulajdonos elfelejtett minket értesíteni. Az egyik ilyen a csatornahálózat, ami nagy eső esetén szinte bugyog a ház alatt.

Ki is hívtam rá egy szakembert, aki elmondta, hogy a gond a szennyvíz csatorna lejtése.

Elmagyarázta, hogy ha túl kevés a szennyvíz csatorna lejtése, akkor a víz a csatornában gyorsabban lefolyik és nem viszi magával a szennyvízben található hulladékot. Persze a túl nagy lejtés is duguláshoz vezethet.

Ez a szakember nem foglalkozik csatornákkal és dugulásokkal. Keresnem kell egy másik vállalkozót.

Az interneten bogarászva leletem rá a Topvízgázfűtásszerelő cégre, akik csatornázással is foglalkoznak és a szennyvíz csatorna lejtéséről és a dugulás elhárításról írnak. A www.topvizgazfutesszerelo.hu weboldalukon sok fontos információt találtam, a hibabejelentéshez pedig egy kapcsolati űrlapot, mely meggyorsítja az intézkedést.

Szeretem, ha egy weboldalon van ilyen űrlap. Általában esténként van időm leülni a gép elé és elintézni ügyes-bajos dolgaim. Persze ekkora már egy szép kis listám van, amiket el kell intéznem. A nappalok rohangálással, munkával és a gyerekeimmel telnek. Általában nincs időm ilyen dolgokat intézni, és el is felejtem kiket kellett volna felhívnom, viszont ez a kapcsolati űrlap, mint ami a topvizgazfutesszerelo.hu oldalon is van, megoldja a problémám.
Ahogy olvasom tovább az oldalt, újra lehet hallani a lakásban ezt a furcsa hangot, ami a szerelő szerint a szennyvíz csatorna lejtése miatt van. Az eső pedig már elállt kint, hamarosan gondolom ez a hang is alább marad.

A weboldalon azt írják, hogy a szennyvíz csatorna tisztítónyílásain keresztül tudják a rendszert leellenőrizni.

A topvizgazfutesszerelo.hu-n “rendelt” szakemberek szennyvíz csatorna lejtésének ellenőrzéséről és a szükséges munkálatokról még számlát is tudnak adni, sőt garanciát is vállalnak.

Remélem ez a probléma is hamarosan már csak a múlté.