Könnyen, gyorsan, ékszert venni az interneten, ami nem átverés? Lehetséges

Emlékszem régen bármit meg akartam szerezni, le kellett menni érte a boltba. Voltak olyan dolgok, amiket csak bizonyos helyen lehetett megszerezni. Ráadásul én egy vidéki kisvárosban nőttem fel, ahol pláza sincs. Ha menő új cipőt akartam, akkor fél órát kellet utazni azért, hogy olyan boltokhoz is eljussak, amik választéka és ára is sokkal jobb, mint az otthoniaké. Műszaki cikkekért egyenesen Pestre utaztam, hogy biztos a legmodernebbet kapjam, a legjobb áron. Mára azonban ez megváltozott. Egyszerűen otthon ülve bekapcsolom a számítógépet, felkeresek egy webshopot, ahol kapható az általam kívánt termék, a választékból eldöntöm, hogy nekem melyik kell a legjobban, két kattintással megrendelem, aztán megvárom, amíg megérkezik a futár és ennyi az egész. Egyszerű és kényelmes. Na de mi van, ha csomagban nem az van, amit én kértem? Ilyenkor kinél reklamálhatok? Egyáltalán honnan tudom, hogy melyik oldalakról érdemes rendelni, melyek a megbízható oldalak, és hol vernek át?

Ezekre a kérdésekre van válasz természetesen. Egy példán keresztül megpróbálok én magam válaszolni. Egyszer rendeltünk barátnőmmel egy swarovski ékszert, egy fülbevalót internetről. Mielőtt ezt megtettük tájékozódtunk, és azt hiszem ez nagyon fontos, minden ilyen vásárlás előtt. 100%os garanciával persze ezt nehéz megtenni, hiszen még egy normális oldalnál is előfordulhatnak gubancok. Ugyan akkor érdemes elolvasni a hozzászólásokat, kommenteket. Mi is ezt tettük. A kommentekből az derült ki, hogy a rendelők nagytöbbsége maximálisan elégedett, időben megkapta, amit kért, és azt kapta, amit kért, vagy ha volt probléma, akkor azt is rugalmasan sikerült megoldani.

A másik fontos kérdés a minőség. Át kell gondolnunk, hogy milyen terméket vásárolunk meg, és honnan. Vannak olyan dolgok, amiket biztos nem vennék meg online. Egyszerűen túl könnyű lenne átverni. Bármilyen nagyon drága cucc ide tartozik, hiszen ha nem azt küldik, amit kértem akkor komolyan megkárosíthatnak. Viszont a swarovski kiegészítők egyáltalán nem drágák, és nem elemei a létszükségletnek, így gubanc esetén sem történik nagy gond, és még ha rajta vesztünk sem kockáztatunk sokat. Ugyan akkor így az ár jóval olcsóbbra jön ki, mintha ékszerüzletben vásárolnék. Legalább is a legtöbb esetben. Minőségre nyilván nem vetekszik egy gyémánt vagy elefántcsontból készült remekművel, de pont ezért lehet teljes nyugalom megrendelni egy ilyet a netről.

A mi esetünkben is minden gond nélkül zajlott a rendelés és a kiszállítás is. A termék is az volt, amit mi választottunk. Egyébként is jó ötlet a swarovski, mivel jóval olcsóbb, mint egy drágakő felhasználásával készült egyéb kiegészítő, ugyan akkor a speciális csiszolásnak köszönhetően külsőre egy drágakőre emlékeztet. Ezért tökéletesen megfelel a hétköznapi viseletre, de elegánsabb kollekció részeként is megállja a helyét, és még azért sem kell aggódnunk, hogy történik vele valami, elvégre is az ára nem volt sok, és könnyen pótolható.

Fontos még beszélni a rugalmas hozzáállásról, és szerencsére (vagy sajnos) erre is tudok példát mondani. Az első rendelés után, illetve azután, hogy barátnőmnek igazán megtetszett a swarovski kő, többször is újra rendeltünk erről az oldalról. Legalább öt ilyen eset volt. Egyszer volt csak probléma, amikor nem azt a terméket küldték, amit kértünk. Azonnal jeleztük a tévedést, és egy napon belül jött a válasz, hogy természetesen kicserél a terméket, és elnézést kérnek a kellemetlenségért. Az egész folyamat pár nap alatt lezajlott, ráadásul költségekbe nem került nekünk. A csere ideje alatt végig figyelemmel voltak arra, hogy dolgozunk, és úgy intézték a dolgokat, hogy lehetőleg semmilyen formában ne szóljanak bele a hétköznapi lefolyásába, így nagyon kényelmes is volt az egész. A hibák bárhol, bármikor előfordulhatnak, de az ilyen típusú hibajavítás ritkább. Ugyan akkor pont azért, mert a hibák mindenhol előfordulnak, az egyik legfontosabb, hogy egy oldal hogyan kezeli ezeket.

Nos, összességében maga a termék is meggyőzött, a választékra sem lehet panasz, a kiszállítás kifejezetten gyors mindig. Az ár alacsony és hiba esetén rendkívül segítőkészek és rugalmasok voltok, ezzel minket teljesen meggyőztek arról, hogy érdemes online rendelni, és érdemes tőlük rendelni.