Keress fair kivitelezőt!

Szeretjük a fair kereskedőket, és a fair módon szolgáltatásokat nyújtókat, de bizony a kivitelezők esetében hajlamosak vagyunk úgy gondolkodni, hogy így is, úgy is drága lesz a szerelés, nem feltétlenül érdemes az egész internetet feltúrni SOS vízszerelésért Budapesten és Pest megyében. Pedig egy fair cég megtalálása érdekében érdemes lehet sokat keresgélni, kutakodni.

               Az egyik barátom pont az elmúlt hetekben végeztette el a fürdőszobájának a felújítását, és beszámolt nekem arról, hogy sajnos manapság nagyon nehéz fair szakembereket találni. Sokan nem tudnak számlát adni, vannak, akik egyszerűen rossz munkát végeznek, mások lassúak, megint mások irreálisan drágán dolgoznak. De mitől is lesz egy kivitelező fair?

               Erre nem hiszem, hogy léteznének egyértelmű szabályok, csak szubjektíven lehet válaszolni a kérdésre. Szerintem a hangsúly a megfelelő ár – érték arányon van. Fontos, hogy a mesterek ne értékeljék túl, de persze ne is becsüljék alá a munkájuk értékét. Természetes, hogy egy igényesebb, megbízhatóbb mesterember drágábban dolgozik, mint egy pályakezdő, vagy kevesebb szakértelemmel rendelkező, esetleg silány alapanyagokat használó szerelő. Persze felmerülhet az is, hogy szinte bármennyit elkérhet ma egy szakember, hiszen hiány van belőlük. Ez igaz, az emberek kénytelenek lesznek kifizetni a megemelkedett építőanyag árakat és munkadíjakat, azonban, ha valaki ezzel visszaél, az azt gondolom, hogy a fairségbe már nem fér bele. Kérdés persze, hogy egy szakembernek megéri-e manapság teljesen fairnek maradni. Normális körülmények között a piac korrigálja, ha valaki nem egészen jár el korrekt módon, a jelenlegi helyzetben azonban nem minden esetben, ugyanis hiány van sokféle szakemberből. Az emberek akkor is örülnek, ha egy kevésbé korrekt kivitelezővel sikerül megbeszélniük egy nem túl távoli időpontot.

               Miközben ezen a dilemmán lamentálunk, és sokadszorra írjuk be a keresőóriásba, hogy SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében, ráakadhatunk a vízszerelés.net szolgáltatásaira. A cég jó esélyekkel indul a korrekt kivitelezők képzeletbeli versenyén, ugyanis – weboldaluk szerint – profi szakembereket kínálnak, sürgős esetben akár 1-2 órán belüli kiérkezéssel. A kék weboldalon egymás alatt találjuk meg az általuk kínált szolgáltatásokat, melyek a vízszerelés, a csatornázás, a csőtörés megjavítása, a duguláselhárítás, a csatornakamerázás és a fűtésszerelés.

               Kicsit lejjebb görgetve megtaláljuk, hogy mely területeken lehet számítani a segítségükre. Egyszerűen fogalmazva Budapesten és környékén. Természetesen lehet különbség abban, hogy mely településre milyen gyorsan érkeznek meg a szakemberek, de általánosságban elmondható, hogy igyekeznek tartani az 1-2 órás megérkezést sürgős esetekben.

               Ilyen sürgős eset lehet például egy csőtörés, mely pillanatok alatt képes felforgatni egy család életét. Nem számít, hogy épp szenteste van, vagy az egyik unokatestvérünk születésnapját ünnepeljük: bármikor beüthet a krach. A háztartások vízvezetékrendszerében sajnos előjelek nélkül is történhet ilyen, és még csak nem is biztos, hogy látványos lesz. Okozhatja a csőtörést, csőrepedést egy elöregedett, átrozsdásodott csődarab; a kemény víz miatt kialakuló vízkő; a fagypont alatti hőmérséklet (hiszen a jég térfogata nagyobb a víznél, és szétfeszítheti a csöveket, ezért is szokták elzárni például a kerti csaphoz vezető csöveket a víz elől); a rossz csőméretezés; a rosszul felszerelt toldások és illesztések; a nem megfelelő víznyomás és végül a fizikai behatás, sérülés. Az apró repedések – bár sokszor nem annyira látványosak – hatalmas problémákat tudnak okozni, akár csak a rendes csőtörés. A kiszökő víz eláztathatja, elmállaszthatja a falakat, sőt akár alá is moshatja őket. A nedvességtől salétromosodás, penészedés indulhat meg, nagy mennyiségű kiszabadult víz esetén pedig a lakás berendezése és elektromos hálózata is károsodhat.

               Már csak az a kérdés, hogy mégis hogyan vehetjük észre, ha elrepedt egy cső a környezetünkben. Figyelmeztethet erre a csökkenő, vagy folyamatosan alacsony víznyomás; a sötétebb, nedves foltok megjelenése a falon; a burkolat mögül szivárgó víz; az elárasztott vízakna; vagy ha akkor is pörög a vízóra, ha senki sem használ vizet a lakásban, házban. A csőtörés a mai modern korban már csőkamerázás segítségével feltérképezhető, így akár fél méteres pontossággal megállapítható, hogy hol lehet a hiba, anélkül, hogy egy egész területen szét kellene bontani a burkolatot. Természetesen a javításhoz elengedhetetlen, hogy egy kisebb felületen szétszedjék a szakemberek a burkolatot, de még mindig kisebb kár, mint ha hagyjuk, hogy a víz teljesen elárasszon egy helyiséget.

               A vízszerelés.net munkatársai több éves garanciát vállalnak az elvégzett munkára, és eredeti, minőségi alkatrészekkel dolgoznak. Fontos nekik a bizalom, és a hosszú garanciaidő miatt nekik is érdekük, hogy amit egyszer megjavítottak, az a közeljövőben ne szoruljon ismét javításra. A minőségi munkát garantálja az is, hogy weboldaluk szerint több mint 30 éve vannak a szakmában, és mint írják, minden kollégájuk rendelkezik azzal a képzettséggel és tapasztalattal, ami a profi, kifogástalan munkához kell.  Amennyiben úgy gondolja, hogy szerelői beavatkozás szükséges a vízvezeték-, csatorna-, vagy fűtéshálózatában, akkor felhívhatja a vízszerelés.net weboldalán elérhető telefonszámot, vagy írhat a honlapon található sárga üzenetküldő boxban egy üzenetet, melynek kapcsán hamarosan megkeresik a cég munkatársai. Nem szükséges, hogy pontosan le tudja írni a hiba körülményeit, mindössze néhány kérdésre kell válaszolnia, és a mesterek rövid időn belül el tudják dönteni, hogy a javításhoz milyen alkatrészekre, szerszámokra, és szakemberekre van szükség. Amennyiben bármelyik területtel kapcsolatban (vízszerelés, csatornázás, csőtörés, duguláselhárítás, csatornakamerázás, fűtésszerelés) kérdése van, nyugodtan böngésszen a vízszerelés.net weboldalán, ugyanis minden témában talál hosszabb cikket, amikben a legfontosabb kérdésekre választ kaphat.