Így sikerült megtanulnom a méltányos kereskedelem fogalmát

Kereskedelmet tanulni életem legjobb döntése volt. Már egészen kicsiként érdekelt ez a világ. Emlékszem, a tizedik születésnapomra egy játék pénztárgépet kaptam. Imádtam azzal foglalkozni. Apukám és anyukám voltak a vevők, és mivel szerettem őket, mindig adtam nekik valamilyen kedvezményt. Akkoriban még nagyon lazán kezeltem a kereskedelmi szabályokat. De ahogy nőttem, szép lassan elsajátítottam az alapelveket.

Az egyetemen természetesen kereskedelmi irányba indultam el. Az összes órán ott voltam, sőt még plusz kurzusokat is felvettem. Imádtam fogalmakat megérteni, mint például, hogy mennyire jelentős az emberek életében a méltányos kereskedelem. Te tudod mit jelent? Akkor én most elmagyarázom. Ez egy olyan irányított kereskedelem, amely nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a harmadik világbeli termelő megkapja azt a pénzt, ami jár neki.

Ezt az egyik vizsgám előtt sajátítottam el. Azért tudom ennyire, mert hozzákötöttem fejben egy éppen akkor megtörtént szituációhoz. De erre később még rátérek.

A gyakornoki munkámat szerencsére egy olyan helyen végezhettem el, amely az előbb említett fogalmat vagy éppen kifejezést szem előtt tartja. Számos weboldalon megtalálható a legfőbb ismérvei. Például ezt egy jótékonysági kezdeményezésnek is felfoghatjuk. A rövidtávú kereskedelmi érdeket átlépve a szegény országok kistermelőit és rajtuk keresztül a helyi közösséget kívánja támogatni. Mondhatni, a kis országok emberei azt érzik ezáltal, hogy amit ők előállítanak, az jó. Leegyszerűsítve, értékelve vannak.

De térjünk is vissza arra, hogyan tanultam meg mindezt. Az egyik tanulós estémen egy takarító néni kopogott be hozzám, hogy megkérdezze, hogy zavarna-e, ha beindítaná a https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/vegyes-takaritogepek/karpittisztito oldalról bérelt TASKI aquamat 10.1-et. Természetesen nem okozott gondot, de előtte kíváncsiságból kikérdeztem, hogy milyen gép ez, és hogy honnan szerezhető be.

Elmondása szerint a kollégium régóta a Greenway Magyarország Kft.-től szerzi be ezeket a modelleket. Egy olyan cégről beszélünk, amely mindenki számára elérhető prémium minőségű takarítógépeket biztosít egy olyan szolgáltatási csomagban, ahol a partnereknek nincsenek beruházási költségei és üzemeltetéssel kapcsolatos feladatai. A bérlés során a megrendelő számára az igényekhez mérten a legmegfelelőbb takarítógépet adja, amely során átvállalják az üzemeltetéssel járó költségeket és feladatokat, tervezhetővé és kiszámíthatóvá teszik a kiadásokat.

Arról nem is beszélve, hogy a Greenway Kft.-nél full-szerviz konstrukciót egy olyan lehetőség, amely számos előnnyel bír. A teljesség igénye nélkül ingyen kiszállást és munkadíjat, a takarítógépek minden meghibásodott vagy elkopott, kopó alkatrészének ingyenes cseréjét, tizenkét órán belüli kiszállást, a takarító személyzet folyamatos oktatását és például ingyenes cseregépet is tartalmaz. Természetesen ez nem minden. Az összes előny megtalálható a kft modern weboldalán.

Ha a https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/vegyes-takaritogepek/karpittisztito-ra keresünk rá, akkor láthatjuk, három modellt biztosítanak. Elsősorban van a TASKI procarpet 30. Ez egy olyan gép, amelynek a legfontosabb tulajdonságai közé tartozik a megbízhatóság és a nagy teljesítmény, a rugalmas felhasználás, alacsony költségek és az egyszerű használat. Ez egy olyan fejlesztés volt a TASKI modellek keretében, amelyben felhasználták a vákum pick-up és az injekciós-extrakciós tisztítás területén szerzett tapasztalatokat, hogy megalkossanak egy nagy teljesítményű szőnyegtisztítót a kiváló tisztítási eredményért. A többi padlóápolóhoz képest ugyanolyan megbízható. A porszívás és a vegyszeres tisztítás területén szerzett szakértelemmel olyan nagy teljesítményű szőnyegtisztító gépet fejlesztettek ki, mely tökéletes tisztaságot biztosít. A használata is roppant egyszerű. A gép mindössze egy gomb megnyomásával vagy átkapcsolásával és a tisztítószer kicserélésével átváltható mélytisztító funkcióról időszakos tisztításra. A professzionálisan kialakított egyensúlyi pontnak köszönhetően pedig ez a kárpittisztító fáradtság-mentesen használható, akár több óra használat során is.

De térjünk át a 45-ös modellre. A jellegzetességeihez tartozik a rugalmas tolókar, melynek segítségével könnyedén és kényelmesen váltogathatunk a gép tolása és húzása között. A felhasználói igény szerint állítható a tolókar magassága is. A kefével se kell sokat bajlódnunk. Oldalról könnyedén eltávolítható, emiatt egyszerűen tisztítható és cserélhető. A kefeemelőpedál esetében azt láthatjuk, hogy ez az előbb említett alkatrész felemeli a kefét a padlóról, így megelőzhető annak sérülése a gép mozgatásakor és tárolásakor. Ennek köszönhetően a gépen maradhat a kefe abban az esetben is, amikor azt nem használják. A szőnyegtisztító kiegészítőjével a nehezen hozzáférhető területeken is alkalmazható, illetve könnyen csatlakoztatható a TASKI procarpet 45-höz.

A harmadik lehetőségünk ebben a kategóriában a TASKI aquamat 10.1 . A weboldalon leírtak alapján eltávolítja a beivódott szennyeződéseket, amellyel növeli a szövet élettartamát, miközben visszaadja az eredeti megjelenését. Kemény felületeken is alkalmazható. A műszaki adatok mellett itt is olvashatunk az előnyökről és a jellegzetességéről. Amit a takarító néni is kiemelt, hogy ebben a modellben a legjobb, hogy tökéletes mélytisztítás hajtható vele végre. Ennek az ismérve az, hogy a tisztítóoldat behatol a szövet belsejébe, majd a gép kiszívja onnan, ezzel alaposan, mélyrehatóan megtisztítva a kárpitokat.