Hőszivattyú fűtés – ez is a méltányos kereskedelem része

Számomra nagyon fontos az, hogy olyan helyeken vásároljak, amik tudom, hogy tiszta forrásból származnak. Tény, hogy a hipermarketekben mindent egy tető alatt be tudok szerezni, ami gyorsabb és egyszerűbb folyamat, mint megkeresni azokat a boltokat, ahol kistermelők termékeihez tudok hozzájutni, de nem mindig éri meg megspórolni ezt az időt.

Én nem szeretném homokba dugni a fejem, itt az ideje nagyobb hangsúlyt fektetni a méltányos kereskedelemre!

Te hogy érezd magad attól, ha azt mondom, a ruha amit viselsz nem x ezer forintba került, hanem egy ember életébe? Ha felfedem előtted a titkot, hogy ha igent mondasz a hipermarketben lévő paradicsomra a két utcával arrébb lévő zöldségesével szemben, akkor egyúttal nemet mondasz arra, hogy egy hazai kistermelő könnyebben tudjon boldogulni saját országában? Ha azt mondom, azzal, hogy környezetszennyező kazánodat táplálod fosszilis energiahordozóval, az unokáid elől veszed el a friss levegőt?

Mert ezek engem elképesztően elkeserítenek, és ha jól gondolom, Téged is. De mindig van lehetőségünk változtatni és jobb döntéseket hozni, amikkel másokat is segíthetünk!

Ennek egyik formája, ha olyan boltokban veszünk élelmiszert, ahová tudjuk, hogy hazai kistermelőktől érkezik az áru. Nem csak vidéken, még a fővárosban is vannak ilyen lehetőségek. Másik formája, ha turkálókban vásárolunk ruhát, vagy kevésbé ismert tervezőktől veszünk jó áron minőségi terméket.

Harmadik pedig, ha megújuló energiaforrásokat hasznosítunk.

Természetesen, a minőségnek mindig megvan az ára, azonban ezek a dolgok hosszú távon a javunkat szolgálják, egészségünk szempontjából például biztosan, de általában pénzügyek értelmében is. Elvégre, ami jó, azt ha egyszer megvesszük, utána évekig használható, és így már ugyanannyira jövünk ki, mintha minden évben vennénk egyet rossz minőségű társából.

Vedd fel a harcot a környezetszennyezés ellen

Hőszivattyú fűtés

Bolygónk megőrzésére egy remek alternatíva az, ha olyan megújuló energiaforrásokat hasznosítunk, mint például a nap, a szél, vagy a vízenergia. Hőszivattyú fűtés -sel például szintén környezettudatosabban termeljük az energiát, és el is mondom miért.

A hőszivattyú egy olyan berendezés, ami a kinti levegőből nyeri a hőt, és erre már akkor képes, ha 0 fok fölé emelkedik kint a hőmérséklet. A globális felmelegedésnek köszönhetően ez igen gyakran előfordul most már hazánkban, még télen is, így nem kell attól félni, hogy hő nélkül maradunk. Működtetéséhez áramra van szükség, és ezt akár napelemek segítségével is meg lehet termelni, hiszen a nap már egy óra alatt képes annyi energiával ellátni a Földet, amennyit globálisan egy év alatt használunk el, és a napfény akkor is átszűrődik a felhőkön, ha azt mi épp nem is érzékeljük.

Látható tehát, hogy a hőszivattyú teljesen környezetbarát módon működik, hiszen nem bocsát ki semmilyen káros anyagot a levegőbe, és még áramellátása is megoldható napenergia vagy bármilyen más fenntartható megoldás segítségével.

A hőszivattyút elsősorban víz melegítésére használjuk, de a radiátorok melegítésére és a padlófűtésre is tökéletesen felhasználható. Én személy szerint a radiátorokhoz használom, és a napelemes rendszerem segítségével látom el árammal, és ez a módszer így már egy éve nagyon jól szuperál.

Létezik egyébként a hőszivattyúknak több fajtája, például olyan ami levegőből von el hőt, és levegőt is melegít, ezt fűtésre-hűtésre használjuk. Aztán van, a már általam is említett levegő által vizet melegítő formula, és olyan is van, ami vízből nyer hőt, például kútból vagy talajvízből és a vizet melegíti vele. Mármint az általunk felhasználni kívánt vizet. Tehát rengeteg fajta van, így mindenki egyedi igényeinek megfelelően válogathat.

Innen éri meg beszerezni a hőszivattyút

Na most, azt le kell szögeznem, hogy egy hőszivattyú nem olcsó mulatság. Nagyobb befektetést igényel, jó hír viszont hogy viszonylag rövid időn belül vissza is hozza árát, ahogy ezt az ismerőseim is tapasztalták. A méltányos kereskedelemnek egyébként az is a lényege, hogy ha valamire sok pénzt áldozunk, akkor az olyan termék legyen, ami tényleg megéri az árát, mert rendkívül jó minőségű és tiszta forrásból származó a termék. Tehát nem kizsákmányolás, gyermekmunka, rabszolgamunka stb. eredményeként jön létre, hanem tisztes munkával és rengeteg energia befektetésével.

Ha tudjuk, hogy valami kemény munka eredménye, és még jobb minőségű is, mint a konkurens termékek, akkor sokkal jobban esik pénzt áldozni rá, és jobban is járunk vele.

Hosszas keresgélés után, arra jutottam, hogy a futesrendszerek.hu kínálatában találhatóak az ár-érték arányban legjobb termékek és szolgáltatások. Ők nem dobozos termékeket ajánlanak, mint ahogy a legtöbb ilyen gyártó, hanem árajánlatot kell kérned tőlük. Ez azért jó szerintem, mert így a te egyéni igényeidhez mérten tudnak neked tervezni, tehát csak azt kell kifizetned, ami az igényeid ellátására tökéletesen megfelel, se többet, se kevesebbet.

Az ajánlatkérés pofon egyszerű az oldalukon keresztül, és a termékekhez tartozó leírások is kellően informatívak. Végre nem azt érzem, mint sok konkurens oldalon, hogy a nagy semmiről írnak oldalakon keresztül.

A folyamat is gyors volt, ahhoz képes, és a szakembereik tényleg profi munkát végeztek. A napelemes rendszeremet és a hőszivattyút is rajtuk keresztül intéztem, és mindkettővel nagyon meg vagyok elégedve, mert összehangoltan is jól működnek.

Sokkal jobban érzem magam, mióta nem gázzal vagy szénnel tüzelek, mert tudom, hogy nem szennyezem a levegőt, és a számláim sem olyan magasak mint korábban.

Sokan azért ódzkodnak a hőszivattyútól, mert attól félnek, hogy vizesedik majd tőle a fal vagy párás lesz a levegő, de én ezek közül semmit nem tapasztaltam.

A Hőszivattyú fűtés ráadásul egy olyan megoldás, ami teljesen más hőérzetet ad, mint az eddig próbált módszerek.

A Fűtésrendszeresek egyébként infrafűtéssel és elektromos fűtéssel is foglalkoznak. Nagyon szimpatikus nekem, hogy többféle módon keresztül fordulnak a környezettudatosabb energiafelhasználás felé. Motiváló azt látni, hogy ilyen sok módszer van arra, hogy megújuló energiával oldjuk meg a fűtést és áramellátást otthonunkban.

Egyébként úgy érzem, ezért az árért, amit elkérnek, náluk nem csak kiváló minőséget, de szakértelmet is kapok. Korszerű technológiáiknak köszönhetően pedig biztos vagyok benne, hogy évek múltán is ugyanilyen jól fog működni majd a szolgáltatás, csak addigra már mások is rájönnek majd, milyen jó, vagy legalábbis remélem, hogy elindul valamilyen változás, de örülök, hogy nekem még ezen az áron sikerült beszereznem a termékeiket.

Csak összefogással lehet célt érni

Nem értek egyet azokkal, akik azért nem hisznek a fair trade-ben, mert úgy gondolják, kis porszemek a gépezetben és úgysem tudnának változást elérni kis tetteikkel. Én azt mondom, ha mindenki csak egy kicsit tenne hozzá, mondjuk hőszivattyúval fűtene vagy a helyi termelőtől venne paradicsomot, akkor már sokkal előrébb lennénk, és remélem a jövőben egyre többen ismerik majd fel ezt, és mozdulnak jobb irányba.