Ha az ismerősöm nem segít ki a nyomtatoalkatresz.hu/patron oldallal, akkor biztos bajba kerülök

Egy kis műszaki kereskedést vezetek, egy csendes, de nem túl félreeső környéken. Nem mondom, hogy tomboló forgalom van, de igazából panaszra se nagyon lehet okom. A lényeg, hogy kellemesen eléldegélek, és az üzlet is szépen megy. Azonban vannak néha olyan buktatók, amiket ki lehetne védeni, de néha egyszerűen nem sikerül. Például amikor a nyomtató, amivel a boltban a hivatalos iratokat, számlákat, ilyesmiket szoktam kinyomni, egyszer jelezte, hogy elég erősen fogytán van a festék, én pedig nem törődtem vele, na az volt például ilyen kellemetlen. Szerencsére egy ismerősöm a segítségemre volt, mégpedig a nyomtatoalkatresz.hu/patron oldal elküldésével a részemre, ugyanis e nélkül elég erősen bajban lettem volna.

Egyik nap, amikor már a záróra felé közeledtem, eszembe jutott, hogy van még hátra egy szállítólevél, amit nem nyomtattam ki, és kellene nemsokára. Leültem, hogy gyorsan megcsinálom, és akkor tudatosult bennem ismét, hogy nemtörődöm voltam, és már majdnem üres a patron. Imádkoztam, hogy még ezt az egyet köhögje ki valahogy, sikerült is, de többet nem volt hajlandó. Sebaj, gondoltam, úgyis van itt a közelben egy bolt ahol venni szoktam az ilyesmit, munka után oda kanyarodom és másnap már cserélhetem is. Igen ám, csakhogy a műszaki bolt ajtajára ki volt írva, hogy szabadság miatt zárva, és két hét múlva volt esedékes az újranyitás. Na, itt már egy kicsit elkezdtem aggódni.

Otthon aztán elkezdtem feltúrni az internetet, hogy a környéken hol találok még az én gépembe való patront, de vagy nem volt, vagy elfogyott, vagy olyan irreálisan drágán, amire már nem biztos, hogy hajlandó lettem volna. A vége felé azonban már egyre inkább kénytelen voltam megbarátkozni a gondolattal, hogy csak drágán fogom tudni megoldani, amikor rám írt egy régi ismerősöm, és kérdezte, hogy mi újság velem. Írtam neki, hogy semmi különös, jól vagyok, csak kicsit bosszant ez a helyzet. Egy darabig csöndben volt (valószínűleg kutatott), majd átküldte nekem egy nyomtatóalkatrész webáruház elérhetőségét, pontosabban a nyomtatoalkatresz.hu/patron linket. Írta, hogy ennél jobbat nem tud, reméli, hogy tudott segíteni.

Elkezdtem nézelődni, és meglepően hamar megtaláltam azt a patront, amire nekem volt szükségem. Egészen furcsálltam a dolgot, más oldalakon nem ennyire könnyű a keresgélés, itt viszont csak úgy sugárzott a szakértelem az oldalból, vélhetően ezért volt ilyen egyértelmű. annak pedig külön örültem, hogy ingyenes a kiszállítás, ez hatalmas plusz pont az üzemeltetőknek. Megrendeltem, megadtam minden elérhetőségemet, és reménykedtem benne, hogy a megérkezéséig nem jön közbe semmi.

Szerencsém volt, pár napig nem kellett hivatalos papírt kiállítanom, így amikor megjött a futár és átvettem a csomagomat, még nem voltam bajban. Ebből következően pedig ezután se, hiszen végre ki tudtam cserélni a régit az újra, amit a nyomtatoalkatresz.hu/patron oldalról rendeltem. Végszóra jött, másnap már nyomnom is kellett néhány számlát, de így pont sikerült megúsznom, hogy bármilyen kellemetlenség érjen, vagy haladékot kelljen kérnem.