Fürdőszoba felújítás ajándékba

A barátnőmmel pár hónapja vagyunk együtt, de rengeteg párhuzamot lehet vonni az ő és az én életem kapcsán. Ami a leginkább tetszett nekem, az az volt, hogy mesélte, tavaly nyáron azért dolgozott végig, mint egy robot, hogy anyukájának tudjon segíteni, és meg tudják csinálni a fürdőszobájukat, fel tudják újítani azt. Itt meg tudod nézni miként is tervezték meg, milyen ötletek alapján mentek, és miért ilyen jó a végeredmény.

Az volt a cél, hogy egy modern, mégis rusztikus fürdőszobát tervezzenek, mivel ez a stílus áll a legközelebb mindkettőjükhöz. A végeredmény az lett, hogy olíva zöld és piszkos fehér színek domináljanak. Rézből volt a csap, ami nagyon jól nézett ki ezekhez a színekhez. A fürdőszoba ötletek sok időt elvettek, több weboldalt is átnéztek, mire sikerült egy jó vonalat találni, amin elindulhatnak.

Azért a fürdőszobával kezdték, mert a barátnőm anyuja mindig biciklivel ment dolgozni, és egy fürdőszoba szalon mellett mindig el kellett mennie, mivel arra vezette a bicikli út. Már a kirakatban is látta a járólapokat és a csempéket, amik neki tetszettek. Egyszer a barátnőmet, vagyis a lányát is elvitte oda, majd megbeszélték, hogy mindenképpen a fürdőszobával fogják kezdeni a lakás felújítási munkálatokat.

Nekem nagyom imponáló volt, hogy ennyire jóban vannak és ennyire sok mindent tesznek egymásért. Bár szerintem ez így a normális, minden családban így kéne lennie, hisz a családunkat nem tudjuk megválogatni. Szerintem fontos, hogy normálisan viselkedjünk egymással, mivel a család az, ami mindig ott lesz nekünk. Például ilyen helyzetekben, amikor a gyerek csináltatja a fürdőszobát, így kimutatva a háláját a szülői nevelésért.

Ugyan még csak képről láttam, de nagyon bejön nekem is ez a stílusú fürdőszoba. Lehet, mondjuk, én nem ilyet csináltatnék, ha lenne annyi pénzem, hogy felújíttatom a fürdőszobámat. Nekem jobban tetszenek inkább az ilyen minimalista lakberendezési ötletek. Sajnos én még nem tudtam annyit félretenni, hogy segíthessek anyumnak, pedig neki is lennének ám tervei itthon. Igaz, nem fürdőszobával kapcsolatban, anyumnak inkább az a nagy fájdalma, hogy nincsenek kicserélve a garázsajtók, nincs lefestve a kapu és nem valami szép és rendezett a kertünk. Sajnos nagyon kevés időnk van mind a kettőnknek, így keveset tudunk foglalkozni a terciánkkal. Nálunk a fürdőszoba elég egyszer, de minket nem zavar, teljesen letisztult fehér és kiwi zöld színkombinációk vannak jelen. Habár nem túl nagy, mégis praktikusan van berendezve a mi kis fürdőszobánk, minden, még egy nagy mosógép is helyet kapott benne, elég sok minden elfér ott szerencsére. Jó, természetesen nem sarokkádunk van plusz egy álló zuhanykabinnal, csak egy sima kád. Nálunk nem volt akkora feladat ötleteket gyártani a fürdőszobával kapcsolatban, mert nem voltak nagy álmaink ebben a dologban, maradjon csak minden úgy, ahogy régen, maradjon letisztult az egész, semmi új szín, vagy cifra ne legyen benne.

Az interneten egyébként nagyon sok fürdőszobás oldal van már, ahol különböző ötletek közül tud az ember válogatni, ezzel is megkönnyítve a saját dolgát. Pontosabban azért, mert az üzletekben teljesen kész fürdőszobákat is láthat az ember, így teljesen el tudja képzelni, hogy milyen is lenne, mennyire is tetszene neki.

Ha nekem lesz pénzem, akkor biztos, hogy anyánál először a pergolát fogom megcsináltatni, mert fájlalja, hogy a ház felújítása után arra már nem maradt pénze, így hiába van jó kis kerti bútorunk, meg szép teraszunk, nem kellemes, mert a Nap folyamatosan süti és egy olyan igazi forró nyári napon bizony könnyen kap hőgutát az ember, ha csak kis időt is tartózkodik ilyen időben a napon. Remélem, egyszer én is leszek olyan helyzetben, hogy meg tudjam engedni magamnak azt, hogy kifizetem például ezt anyának, mivel ő is rengeteg mindent adott nekem, és nem csak olyan dolgokra gondolok most itt, amik pénzbe kerülnek. Megérdemelné és meg is fogja kapni, csak ahhoz előbb kell keresnem egy jól fizető állást.