Egyedi póló készíttethető méltányos módon is

Kereskedelemmel foglalkozni nem mindig jelenti azt, hogy feltétlenül méltányos üzletet köt az ember, pláne ha ismeretlenekkel kell megegyezésre jutni. Azonban pozitív példák mindig akadnak. Például amikor egyedi póló után kutattam, mert szerettem volna egy jó barátomat meglepni a születésnapján, ugyanis nagyon szereti az egyedi, szokatlan ruhadarabokat, sikerült egy jó példát találnom a méltányos árszabásra, ügyféllel való bánásra. Ha nem ajánlották volna a figyelmembe azt az oldalt, melyet végül megtaláltam, akkor valószínűleg sokkal kevésbé kedvező áron tudtam volna megoldani, és nem is biztos, hogy ilyen minőségben.

Szóval van nekem ez a barátom, aki egy kicsit álmodozó típus, néha csak fél talppal áll a földön. Ha korábban születik, akkor 1969-ben biztos, hogy kiváló hippi lett volna Woodstockban. De ettől függetlenül nagyon kedvelem, mert egy igazi szív-lélek ember, akire mindig lehet számítani akár jó leosztást ad az élet, akár rosszat. Ő volt az, aki szimplán csak a személyiségével, a gondolkodásmódjával képes volt kihozni engem a legsötétebb mélypontomból, szóval amikor csak tehetem, igyekszem kedves lenni hozzá. A 30. születésnapja közeledtével úgy gondoltam, hogy meglepem valami különlegessel, és a feleségem javaslatára elhatároztam, hogy egy egyedi póló lenne a legjobb választás, hiszen nagyon szereti a színes ruhadarabokat, főleg, ha valami vicces üzenet van rajtuk.

Kiválasztottam és kicsit átalakítottam egy mintát, ami egyrészt utalt a kerek évszámra, másrészt pedig olyan üzenetet tartalmazott, amit csak bennfentes érhet magyarázat nélkül, szóval rendesen kitettem magamért. Fel is kerestem személyesen több pólónyomdát, de mindenhol olyan irreálisan magas összeget mondtak az elkészítésére, hogy menten el is ment a kedvem az egésztől. Szeretem a barátomat, és nem sajnálom rá a pénzt, de egyszerűen nem éreztem jogosnak, hogy ennyit legomboljanak egy tizenöt perces munkáért. Már majdnem úgy voltam vele, hogy akkor inkább kifizetem, amikor egy munkatársam a figyelmembe ajánlotta, hogy akár online is utánajárhatok, nem kell feltétlenül fizikai valómban eljárnom. Át is küldött egy linket egy weboldalhoz, ahol kimondottan ilyen és ehhez hasonló pólókkal, pulóverekkel és azoknak gyártásával foglalkoznak, úgyhogy szépen meg is néztem, mit tudnak ajánlani.

Az állam is leesett, amikor megláttam, hogy mennyivel kedvezőbb áron elkészítik és kiküldik az egyedi megrendeléseket is! Nem is gondoltam volna, hogy ez megérheti nekik, de ezek szerint még nem veszett ki a világból a méltányosság. Nem is húztam sokáig az időt, felvettem velük a kapcsolatot, letárgyaltam, hogy milyen színű pólóra nyomják fel a mintámat, és minden el is volt intézve. Innentől kezdve már csak egy pár napot kellett várnom, amíg az egyedi póló megérezett, én pedig időben át tudtam adni az ünnepeltnek. Volt is nagy öröm, nagyon jót derült az elmés mintán, én pedig végtelenül elégedett voltam, hogy sikerült ilyen klassz pólókészítőket találni, még ha egy kis segítséggel is.