A méltányos kereskedelem nagyon fontos a rendezvények szervezésekor

A kereskedelem manapság tágabb kifejezés, mint valaha. Régen volt egy közért és egy pék, kis butik a ruháknak. Napjainkban azonban multi cégek vannak mindenhol, élelmiszer, ruházat, sporteszközök terén, és akkor egy másik külön világ az online vásárlásé, egy harmadik pedig a rendezvény szervezések, mert bizony ezt is a kereskedelembe kell sorolni, mert végülis élmény árulnak.

Persze, ezen a téren is nagyon el vannak szállva az árak helyenként, meg az arcok is, sokan beleesnek abba a hibába, hogy amikor igazán beindul a szekér, már nem raknak bele annyit, mint a kezdetekkor, csak az árat emelik, hiszen a jóhírük miatt megengedhetik.

Van egy kedvenc cégem, akik a Balatonnál szerveznek leány- és legénybúcsúkat, csapatépítőket és céges rendezvények lebonyolítását is vállalják. Egy nagyon klassz, összeszokott rendszerrel dolgoznak, a fő profiljuk a vitorlázás, de kapcsolatban állnak hotelekkel, éttermekkel, szórakozó helyekkel, így igazán teljeskörű élményt tudnak nyújtani az embernek, hihetetlen professzionalitással.

A leánybúcsúmat ők szervezték, Mara barátnőm akadt rá a honlapjukra: https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/. Egyszerűen felejthetetlen élmény volt, és most, hogy a húgocskámnak is bekötik a fejét (azt hiszem, leragasztja a számat, ha még egyszer meghallja ezt a kifejezést), úgy gondoltam, jó lenne az ő lánybúcsúját is a Balatonon tartani. Az esküvőjében az „igen”-en kívül szinte semmi hagyományos nem lesz, így gondoltam, hogy ő sem a petrezselymet árulós, kéregetős, vetkőző fiús lánybúcsúra vágyik.

Felkerestem hát a honlapot, https://balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/, és végignéztem a lehetőségeinket, mert Marától tudtam, hogy többféle csomaggal dolgoznak, én viszont csak a csapatépítőseket ismertem, mert abból már többet kipróbáltunk a kollégáimmal: az evezőset, a sárkányhajósat, sőt egyszer késő ősszel a quadosat is – fantasztikus élmény volt mindegyik.

A lánybúcsús menüpontban is többféle lehetőség közül tudunk választani. Felejthetetlen hétvége, Az éjjel soha nem érhet véget, illetve a Tartalmas percek fantázianeveket viselik. Mindegyik tartalmaz vitorlázást, csak különböző időtartamban, és korlátlan italfogyasztást a fedélzeten.

Ha el tudunk szabadulni egy egész hétvégére, akkor a Felejthetetlen hétvége lenne a legjobb, abban a csomagban ugyanis MINDEN benne van: egész napos vitorlázás, ahol csak mi vagyunk, csajok, meg persze a hajóvezető, és végig korlátlan az italfogyasztás (az én lánybúcsúmon megpróbáltuk kiüríteni a tartalékot, és valóban nem sikerült!). Ingyenes belépésre jogosító karszalagot kapunk a legjobb, legfelkapottabb bulihelyekre, és kedvezményes italkuponokat. Az éjszakát a hajón töltenénk, zárt kikötőben, ami szerintem irtó menő, és baromi jó buli lenne, és másnapra wellnessbelépők járnak a kikötő melletti szállodába, hogy legyen hol kipihenni a vad bulit.

Szerintem irtó klassz lenne, ha erre be tudnánk nevezni, de igazából a következő opció sem rossz egyáltalán, ott csak annyi a különbség, hogy szombaton csupán két óra vitorlázás lenne, és utána ugyanazokkal a feltételekkel mehetnénk bulizni, éjszaka a hajón, aztán wellness, csak az egész napos strandolással egybekötött vitorlázás lenne jóval rövidebb.

Az utolsó opciót élből elvetettem, az akkor klassz igazán, ha az ember a közelben lakik, és haza tud menni a vitorlázást követő buli után, de nekünk ez Budapestről nem kivitelezhető.

Miután bemagoltam a két ideálisnak vélt csomag tartalmát, felhívtam a csajokat, hogy ki melyikre szavaz, meg tudunk-e lógni egy egész hétvégére, vagy foglaljam inkább a rövidebb verziót? Kiszúrtunk egy ideálisnak tűnő hétvégét, két héttel az esküvő előtt, és végül Az éjjel soha nem érhet véget csomagra kértem árajánlatot a honlapon, 4 koszorús-, egy nyoszolyólány és egy darab menyasszony részére.

Remélem, húgi lánybúcsúja is olyan szuper lesz, mint az enyém volt!