A legolcsóbb nem mindig a legrosszabb minőség

Nagyon sokféle vásárlási mód áll már a fogyasztói társadalom rendelkezésére. Ez egyfelől meggyorsítja a mindennapjainkat, ám, ha valami probléma adódik, esetlegesen az interneten vásárolt tárgyakkal, akkor talán egy picivel nagyobb feladatunk adódik, hogy az igazunkat, vagy éppen a pénzünket vissza tudjuk szerezni a forgalmazó cégtől. Szerencsére a méltányos kereskedés egyre népszerűbb és betarthatóbbá válik. Mindezekre való tekintettel nem csak akkor kell információkat szerezni, amikor gond támad egy – egy vásárlás vagy szolgáltatás kapcsán.

Az egyik barátom is tájékozódott az interneten, mégpedig nem másról, mint a motor jogosítvány árak alakulásáról.  

A motor jogosítvány árak különböző motoros iskoláknál eltérhetnek árfekvésben, eme remek oldalon is kiemeli a szerző, hogy minden ilyen szolgáltatást nyújtó iskola más árkategóriákban hirdetheti meg a tanfolyamaikat. Ellenben ír arról is, hogy milyen fix árak vannak egy motoros vizsga megszerzésekor. A különböző vizsgadíjak, KRESZ, forgalom, és az egészségügyi alkalmassági vizsga árai megegyezőek. Az óra díjszabásai eltérhetnek a motoros iskoláknál. De ez a remek oldal nem csak arról ír, hogy milyen költségekkel kell számolni egy olyan személynek, aki arra szánja el magát, hogy motorra szerez jogosítványt, hanem különböző pontokban, részletesen leírja, hogy milyen az, amikor az embernek el kell döntenie, hogy mely kategóriára is szerzi be a jogosítványát. Ez talán múlik a bátorságán, hiszen a motor mértét és vele együtt a köbcentimétert is ki kell választani, valamint nem elhanyagolható kérdés az sem, hogy a vizsgázni kívánt személy milyen életkorral rendelkezik, hiszen, ha túl fiatal nem szerezhet jogosítványt, 14 éves kortól a legalacsonyabb köbcenti kategóriában lehet jogosítványt szerezni, majd 18 éves kor a következő színt.

Az oldal az ide érkezői számára mindvégig hasznos tippekkel és tanácsokkal készül és azt nagyon jól áttekinthetően és érthető módon fogalmazza meg. Az áttekinthetőséget az is segíti, hogy ténylegesen pontokban szerepelnek a lépések, melyeket betartva szinte biztos, hogy sikeres vizsgához járulnak hozzá. De nem csak a sikeres vizsga garantálható, mondjuk ez függ javarészt a vizsgázó személyétől, hanem az is, hogy mivel látja az érdeklődő leírva a lépéseket, nem kell neki gondolkodnia, hogy most mit is tegyen, hanem elolvassa és cselekszik, ezzel az oldal a felkeresői számára időt és energiát spórol meg. Nagyon hasznosnak bizonyul minden életszakaszban ez az oldal, hiszen a fiatalabb generációnak még szüksége van erre az útmutatásra, az idősebbnek pedig nagyon jól jön, hogy nem kell gondolkodni, csak egyik lépést a másik után követni, és nagyon jól teljesíteni minden vizsgán, legyen szó a KRESZ- ről, vagy az egészségügyi, rutin és forgalmi vizsgákon.  Amennyiben már a vezetési fázisnál járnak a motoros jogosítványt szerző, akkor ez az oldal arra is szolgál nagyon jó tanácsokkal. Miszerint tudja, hogy a motoros felszerelés milyen kötelező elemeket tartalmaz, amelyek nélkül nem lehet a forgalomban közlekedni. Ezekre pedig ajánlásokat is tesz, hogy jó minőségű bukósisak, magas szárú motoros csizma, kabát mely tartalmazza a gerincvédőt, és egy jó minőségű kesztyű is ajánlott. Az ár soha nem mehet a minőség rovására, erre az is jó példa, hogy a cég kuponokat biztosít egy remek motoros felszereléseket forgalmazó üzletbe, ahol ezen termékeket a kuponokon szereplő százalékkal csökkentett áron tudják megvásárolni, sőt az üzletben még tanácsokkal is ellátják az oda érkező vásárlókat.