A legolcsóbb nem mindig a legrosszabb minőség

Nagyon sokféle vásárlási mód áll már a fogyasztói társadalom rendelkezésére. Ez egyfelől meggyorsítja a mindennapjainkat, ám, ha valami probléma áll elő esetleg az interneten vásárolt tárgyakkal, akkor talán egy picivel nagyobb feladatunk adódik, hogy az igazunkat, vagy éppen a pénzünket vissza tudjuk szerezni a forgalmazó cégtől. Szerencsére a méltányos kereskedés egyre népszerűbb és betarthatóbbá válik. Mindezekre való tekintettel nem csak akkor kell információkat szerezni, amikor gond támad egy – egy vásárlás vagy szolgáltatás kapcsán.

Az egyik barátom is tájékozódott az interneten, mégpedig nem másról, mint a motor jogosítvány árak alakulásáról.  

A motor jogosítvány árak különböző motoros iskoláknál eltérhetnek árfekvésben. Eme remek oldal azonban nem árul zsákbamacskát, hiszen a fővárosban az egyik legjobbnak és leginkább megfizethetőnek számít. Más autós-motoros iskolák lehet, hogy sok költséget elrejtenek, itt azonban nem kell ettől tartani, részletes listát kapunk. Emellett ír arról is, hogy milyen fix árak vannak egy motoros vizsga megszerzésekor. A különböző vizsgadíjak, KRESZ, forgalom, és az egészségügyi alkalmassági vizsga árai megegyezőek mindenhol, az óra díjszabásai viszont eltérhetnek a motoros iskoláknál. De ez a remek oldal nem csak arról ír, hogy milyen költségekkel kell számolni egy olyan személynek, aki arra szánja el magát, hogy motorra szerez jogosítványt, hanem különböző pontokban, hanem azt is, hogy végül nagyjából mekkora összeggel kell számolnod. Ez nyilván változhat kategóriánként motorok esetén, hiszen a motor mértét és vele együtt a köbcentimétert is ki kell választani, valamint nem elhanyagolható kérdés az sem, hogy a vizsgázni kívánt személy milyen életkorral rendelkezik, hiszen, ha túl fiatal nem szerezhet jogosítványt, 14 éves kortól a legalacsonyabb köbcenti kategóriában lehet jogosítványt szerezni, majd 18 éves kor a következő szint.

Az oldal az ide érkezői számára mindvégig hasznos tippekkel és tanácsokkal készül és azt nagyon jól áttekinthetően és érthető módon fogalmazza meg. De a sikeres vizsga az informáltsággal még nem garantálható. Persze egyáltalán nem hátrány, ha már eleve úgy jelentkezünk egy tanfolyamra, hogy tisztában vagyunk a lépésekkel, lépcsőkkel, és eszerint tervezhetünk. Nagyon hasznosnak bizonyul minden életszakaszban ez az oldal, hiszen a fiatalabb generációnak még szüksége van erre az útmutatásra, az idősebbnek pedig nagyon jól jön, hogy nem kell gondolkodni, csak egyik lépést a másik után követni, és nagyon jól teljesíteni minden vizsgán, legyen szó a KRESZ- ről, vagy az egészségügyi, rutin és forgalmi vizsgákon.  Amennyiben már a vezetési fázisnál jár a motoros jogosítványt szerző, akkor ez az oldal arra is szolgál nagyon jó tanácsokkal. Miszerint tudja, hogy a motoros felszerelés milyen kötelező elemeket tartalmaz, amelyek nélkül nem lehet a forgalomban közlekedni. Ezekre pedig ajánlásokat is tesz, hogy jó minőségű bukósisak, magas szárú motoros csizma, kabát mely tartalmazza a gerincvédőt, és egy jó minőségű kesztyű is ajánlott. Az ár soha nem mehet a minőség rovására, erre az is jó példa, hogy az oldal átirányít egy remek motoros felszereléseket forgalmazó üzletbe, ahol ezen termékeket a tanulók kedvezményes áron tudják megvásárolni, sőt az üzletben még tanácsokkal is ellátják az oda érkező vásárlókat.

Összességében tehát jól jár az, aki a Fordulat Autós-Motoros Iskolát választja, hiszen amellett, hogy elfogadhatóak a motor jogosítvány árak, mint ahogy azt említettük, a szükséges felszerelések beszerzésével sem hagyja egyedül.