A lakásbiztosításnak köszönhetően nem kell félnem a váratlan kiadásoktól

A pénzügyi stabilitás a lelki nyugalmamhoz egy létfontoságú komponens. Ahogy a legutóbb is meséltem már nektek, lényeges, hogy rendelkezzek anyagi tartalékokkal, de vannak olyan tárgyak, szolgáltatások, amikre érdemes költeni. Többek között ilyen a már említett fogászati kezelés is. Most egy másik területre szeretnék rávilágítani, amire szükséges pénzt szánni.

Múlt héten, csütörtök délután az egyik régi ismerősömmel, Palival vacsoráztam. Örömmel mesélte, hogy az idén sikerült befejezniük a házukat, amit már hosszú évek óta építgetnek, szépítgetnek. Palin látszott is, hogy mennyire felszabadult, nyugodt. Rég nem láttam már ilyennek. Elmondása szerint ezt a nagy nyugalmat a biztosítójának köszönheti. Büszkén mesélte, hogy a legjobb lakásbiztosítás 2019-ben az, amit neki sikerült megkötnie.

legjobb lakásbiztosítás 2019

Nem tudtam mire vélni ezt a nagy magabiztosságot, azonban Pali története értelmet adott mindennek. A ház elkészülte után néhány nappal, az általuk is lakott kerületben városnapok voltak. Tudni való dolog, hogy ekkor sokszor történnek rongálások, főként azért mert nem épp a legjobb környéken élnek. Sajnos a vadonatúj házuk is a gazfickók áldozatává vált, hiszen a ház falára hatalmas, csúnya graffitiket rajzoltak. Pali nevetve mesélt, a kezdeti felháborodásról és mérhetetlen szomorúságról. Azonban ez hamar elmúlt, hiszen a lakásbiztosító szinte minden költséget állt, a graffitit anyagi megterhelés nélkül eltüntették.

Meglepődtem Pali történetén, hiszen nem tudtam, hogy az ehhez hasonló rongálásokat is kifizeti a biztosító. Egyből elkértem a kockázatviselő elérhetőségét, hiszen nekem korábban nem volt lakásbiztosításom, természetesen a takarékosság miatt. Nevetséges, hogy ilyesmin szerettem volna spórolni, hiszen sokkal költségesebb, ha megrongálódik a házam, és nekem kell minden javítási költséget állnom.

A kedves ismerősöm még aznap este elküldte a Pannon Safe biztosítóhoz kötődő linket. Nem szeretek egyből belevágni a dolgok közepébe és meggondolatlanul dönteni, így alaposan utánajártam, hogy milyen megoldásai is vannak a biztosítónak. A teljes körű vizsgálódás után rá kellett jönnöm, hogy Pali nem mondott butaságot, valóban a Pannon Safe kínálja a legjobb lakásbiztosítást 2019-ben.

A Pannon Safe kiegészítő biztosításokat is szolgáltat. Ezeket az innovatív megoldásokat nemrég vezették be. Számomra ezek teszik igazán szimpatikussá ezt a biztosítótársaságot. Például a gépjármű assistance mindenképp szükséges számomra, de a kisállat, illetve háziállat biztosítás is jól jön. A minap hallottam, hogy a környéken elkezdték lopni a fajkutyákat. Borsos áruk miatt a tolvajok számára az ebek jó üzleti lehetőségnek számítanak. Nekem is van egy csodálatos kutyám, aki rendszerint a kerítés mellett hempergőzik, játszadozik a fűben. Remélem azért, hogy a kutyatolvajoknak nem tetszik meg.

A biztosító a graffiti károk mellett a vandalizmus által keletkezett károkat is megtéríti, valamint a besurranással, illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén is megfizethetik a károkat. A betörés esetén nyilvánvalóan értesíteni kell a rendőrséget, valamint maximum két napon belül a biztosítót is. A kockázatviselő csak a rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv megküldése után képes fizetni. A jegyzőkönyvnek feltétlenül tartalmaznia kell a károk feltehető okát és az eltűnt, megrongált tárgyak felsorolását is. Ha korábban hallottunk volna a Pannon Safe-ről édesanyám is olcsóbban megúszta volna a tavalyi betörést. De most mindenképp ajánlani fogom neki is őket.

A napkollektorokra, napelemekre, a kerti bútorokra kiterjedő fedezetről, a kiterjesztett garanciáról, valamint a vállalkozási biztosításról pedig még nem is beszéltem. A biztosító mindemellett a tűz nélküli füst és koromszennyezési károk esetén, és a kívülről történt beázás esetén is fizet, valamint a nyitva felejtett nyílászárón befolyt víz általi károkat, illetve a csőtörés következtében elfolyt víz árát is megtéríti. Egy szó, mint száz: szinte minden megrongálódás, veszteség kifizetődik a megkötött szerződésnek köszönhetően.

Úgy érzem, eléggé egyértelmű, hogy érdemes beruházni a lakásbiztosításra, hiszen a hirtelen, váratlanul bekövetkező lehetséges kiadásoktól megvéd, leveszi a terhet a válladról. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én megkötöm ezt a lakásbiztosítást.