A kereskedelem és a konyhabútor vásárlás

Kereskedelemben dolgozom 16 éves korom óta. Élelmiszerben kezdtem, aztán sokfelé megfordultam, sokszor elszomorított, amit láttam. A multik folyamatos egymásra licitálása ellehetetleníti a családi vállalkozások megélhetését, sokszor nem tisztességesek a vásárlókkal szemben sem… Szomorú dolog ez. Az eladók is ki vannak szolgáltatva, mert az honorálják, ha eladják a terméket, minden áron. Szörnyű.

Pont ezért döntöttünk úgy, hogy a konyhabútor vásárlás java részét mi intézzük. Nem kérünk segítséget üzletektől, megtervezzük magunk és keresünk valakit, aki megcsinálja – egy jó asztalost mondjuk. És teljesen kész tervekkel és elhatározással érkezünk majd hozzá, hogy ne legyünk a tudatlanságunk miatt befolyásolhatóak.

Elsőre ez ijesztőnek tűnik, de találtunk egy honlapot, ahol minden fontos információt megtudtunk a konyhabútor vásárlásról.

A konyhabútor lelke igazából az alapanyag, mint minden bútor esetében. Egy szuper összefoglaló cikket olvastunk, ahol a három leggyakoribb anyagot mutatták be.

A leggazdaságosabb megoldás a laminált bútorlap. Ez ugye igazából préselt lemez, műanyag borítással. A megfizethetősége nem jelenti azt, hogy feltétlenül gagyi, ezekből lehet 10-20 évig tartós darabokat kifogni. Letisztult, minimalista dizájn jellemzi őket, és a laminált felület miatt akármilyen színű lehet.

A középkategória a préselt farostlemez. Kellőképpen tömör és tartós, szép bútorok, szintén elérhető áron, az előállítása ugyanis olcsó. Lehet akár fenyő, tölgy vagy bükkforgácsból is.

A kategória csúcsa pedig a tömör fából készült bútor, azon belül a cseresznye és a dió az igazán felsőkategóriás. A fából készült bútorok masszívak, mégis elegánsak és természetesek, és a tömör fa utánozhatatlan eleganciát kölcsönöz bútorunknak.

A mi pénztárcánknak valószínűleg a préselt fa lesz a legmegfelelőbb. Csak nehogy rábeszéljen az asztalos egy gyönyörű tömör fára…