Tudatosság fontos a szerviz választásnál is

Az interneten való vásárlás egyre jobban teret hódít, a termékek széles választéka elérhető már pár kattintásra is. Egészen megváltozott ezáltal a vásárlási kultúra. Sokkal könnyebben és gyorsabban elérhetőek a kívánt termékek, lehetőség van összehasonlítás elvégzésére, a legjobb helyen a legjobb áron megtalálni a keresett árukat. Nem is beszélve arról, hogy mennyire megkönnyíti az ember életét, hogyha nem kell feltétlen egy üzletbe bemenni személyesen, de itt úgysem ér véget a vásárlás, mert akkor ha nem talál olyan terméket mely megfelelne, plusz idővel ellátogatunk egy másik üzletbe. Az interneten történő vásárlás ezt mind- mind megkönnyíti, egyetlen hátránya van, hogy fénykép alapján tudunk csak dönteni, hogy milyen terméket is fogunk megvásárolni, és ez akár csalóka is lehet. Nem a legrosszabbra gondolva, de előfordulhat, hogy a leírás és a kép alapján megvett termék, a szállítás után nem pont ugyan olyan, mint amilyet megvettünk. Lehet eltérés a színben is, de leginkább a minőségi kérdés lehet aggályos és a legnagyobb probléma. Ezt a kockázatot vállaljuk, amikor leadjuk a rendelést és kifizetjük vagy online, vagy a futárnak. De van mindig lehetőség arra, hogy ha nem megfelelő a termék, vagy személyesen nem tetszik, akkor vissza lehet küldetni és az árát, visszatérítési garanciaként megkapja a vásárló. Különböző fogyasztóvédelmi egyesületek is foglalkoznak az internetes vásárlás utáni fogyasztóvédelemmel, valamint azzal, hogy ne is kerüljenek rossz, vagy kifogásolható minőségű termékek kiszállításra. Te a legvégső esetben is bírósági eljárás is kezdeményezhető, az összeg visszaszerzésére.

Én személy szerint mindig biztosra megyek, és biztos helyre szoktam ruhákat és számítástechnikai eszközöket vásárolni. Így mindig kiváló minőségű termékeket veszem meg, de az évek múlásával, és az elhasználódással mindig akadnak problémák, ez főleg igaz a laptopjaimra. Sajnos nincsenek informatikus és számítógép problémákkal foglalkozó ismerőseim, akik könnyedén egy este alatt nekem rendbe hoznák az éppen aktuális gépemet. Most is ebben a gondban voltam, hogy a gépem egyszer csak elkezdett lelassulni, a programokat már percek alatt nyitotta meg. Nekem meg égető szükségem van a gépemre nap mint nap. Ezért is húztam halasztottam, hogy hátha magától meggyógyul, de sajnos csak egyre rosszabb lett. Vártam a csodát, ami nem következett be, nem ment végbe, hogy a probléma csak úgy egy csapásra megoldódik. Kénytelen voltam laptop szervizt keresni, ha nem is rengeteg, de számos kritériummal kerestem szervizt. Nagyon nem szerettem volna, hogy ha hetekig náluk van a gépem, mert akkor meg vagyok lőve, nem tudok dolgozni, filmet nézni, nem szerettem volna, hogy ellehetetlenítem magam, vagy, hogy kölcsön géphez kell folyamodjak, mert akkor barátoktól elkérni, de azon a gépen nincsenek azok a programok, amelyekre nekem szükségem van. Ez egész bonyolult lett volna. A másik nagy kritériumom az volt, hogy viszonylagosan a szervi közel legyen a lakhelyemhez, ne kelljen órákat utaznom csak azért, hogy egy minőségi, szakszerű helyen vegyék kezelésbe a gépemet.

Az interneten kezdtem kutatni, számos számomra nem megfelelő oldalba futottam bele, mindig volt velük problémám. Ilyen rögtön ítélkező típus vagyok, úgyhogy a szerviz honlapja alapján tudom első körben megítélni, a munkájukat és a hozzáértésüket, én azt várom, hogy ha egy laptop szervizről van szó, akkor a honlapjuk is és az, hogy milyen típusú problémákra tudják a megoldást az szerepeljen és mutatós profi legyen. Nem meglepő, hogy egy olyan oldal fogott meg a legjobban, ahol profi volt a honlap külleme. A https://pcmentor.hu/ nagyon jól szerkesztett, és tagolt oldal, a kis lapfülek segítségével nagyon könnyű eligazodni az oldalon és mindenki megtalálhatja azt a pontot, amelyet keres, legyen szó szervizelésről vagy gép vételről.

A https://pcmentor.hu/ zseniálisan felvázolja, hogy milyen laptop betegségek lehetnek, és hogy ők a felsoroltakra mind mind tudják a megoldást és meg is tudják csinálni ezáltal a gépet. Legyen szó lefagyásról, lassúságról, vagy éppen arról, hogy véletlenül leöntöttük valami folyadékkal a laptopunkat.

A srácok honlapja mindenre kiterjed, hogy mivel is foglalkoznak, az új és használt gépek értékesítésén át, a szervizelésig mindennel. Nagyon komplex szolgáltatásokat nyújtanak, mely számomra szimpatikus. Arról nem is beszélve, hogy látszik milyen szakértelemmel bírnak. Két dolgot még nagyon szem előtt tartottam, mielőtt elvittem volna az üzletükbe a gépemet, hogy nézzék meg, hogy tudnak -e egyáltalán kezdeni valamit, javítható -e, vagy esetlegesen új gépet kell vásároljak. Szóval a kritériumaim, hogy közel legyenek hozzám, és hogy a gyorsaságuk is meglegyen, természetesen úgy, hogy nem megy a minőség rovására. Nagyon szerencsém van, hogy a városban Budán és Pesten is van üzletük, így a hozzám közelebb eső budai részleget néztem ki magamnak, ami jó, hogy az üzlet nyitvatartási ideje is megfelelt az én életritmusomnak, szóval nagy egyezés és együttállás volt minden tekintetben. Nem is gondolkodtam sokáig, hónom alá csaptam a laptopomat és már nyargaltam is a szerviz felé, nagy várakozásokkal, hogy remélhetőleg menthető még a gépem.

Nagyon szívélyesen és segítőkészen fogadtak az üzletben, elő is adtam az én nagy problémámat, miszerint lassú a gépem, és akadoznak a programok is rajta, így viszonylag nehéz dolgozni vele, nem beszélve arról, hogy nagyon bosszantó is, hogy valamit pár perc alatt el lehetne végezni, mégis 10-20 percek telnek el mire történik valami. Az üzletben dolgozó, nagyon együtt érzően végighallgatott, és felvette a hibalistát, azt, hogy mit észleltem a gépemmel kapcsolatban. Tájékoztatott, hogy a gépemet be fogják vizsgálni, és annak tekintetében értesítenek, hogy mi is a pontos baja. De ami a lényeg, és itt nagyon meglepődtem, hogy az egész gépet, minden pontját vizsgálat alá helyezik, nem csak azt, és annak körét, amelyről panaszkodtam, illetve, amit észleltem.

Ezt nagyon szimpatikusnak találtam, mivel így biztos lehetek majd abba, hogy a gépem tökéletes állapotban lesz majd a szerviz után.

Nem telt bele sok idő már kaptam is otthon a telefont, hogy átnézték a laptopomat, ez és ez a baja, még menthető állapotban van. Mit szeretnék tenni, náluk csináltatom meg,- ekkor a bevizsgálási díj ingyenes- és csak magát a szerviz díját kell kifizetnem, vagy el szeretném vinni máshova is megnézetni, de akkor a bevizsgálási díj 5000 Forint.

Természetesen azt választottam, hogy ők csinálják meg a laptopomat, mivel nagyon szakszerűnek találtam azt az eljárást, amivel ők dolgoznak, és szimpatikus az egész cég hozzáállása az ügyfeleik felé. Szóval kértem, hogy ők tegyék rendbe a gépemet. Rövid időn belül ismét kerestek, hogy készen van a gép és mehetek is érte, ennek a gyorsaságnak rendkívüli módon örültem, alig esett ki pár nap a munkából gép nélkül.
A laptopom azóta is hiba nélkül, gyorsan működik, a https://pcmentor.hu/ oldalt azóta is minden barátomnak ajánlom.