Tudatosan vásárolok, akár élelmiszerről, akár nyári gumiról van szó

Sok helyen hallani róla és sok oldalon terjednek szerencsére a tudatos vásárlást ösztönző cikkek, tanulmányok. Nekünk is gyakran szajkózták a tanárok környezet- vagy természetismeret órán, hogy milyen fontos elolvasni az előre gyártott élelmiszerek összetevőit és származási helyét, mielőtt megvesszük őket. Később földrajzórán a gimnáziumban megismerkedtünk a “fair trade”, azaz méltányos kereskedelem fogalmával is. Ez a kezdeményezés arról szól, hogy a termelők a terményükért cserébe akkora díjat kapjanak, amekkora valóban fedezi a növénytermesztés költségeit és a munkájukat. Több élelmiszer üzletlánc is árul fair trade cikkeket, így mindenki találhat ilyen termékeket a lakóhelyéhez közel is. Az ilyen árucikkek közé tartoznak egyes csoki- vagy kávémárkák vagy például a banán is.

Nemcsak az ételeimet válogatom meg, minden más terméket is ellenőrzök

Mivel tudatos váráslónak tartom magam, bármilyen terméket vásárolok, legyen az élelmiszer, ruha, kiegészítő vagy épp háztartási cikk, mindig megnézem az előállításának körülményeit és helyét, valamint az összetevőket. Nem kevésbé fontos számomra a biztonság, amit az autóm esetében különösen fontosnak tartok. Nemcsak a saját, de utastársaim és a többi autós vagy az úton közlekedő ember életét is veszélyeztetem, ha az autómat nem tartom karban és nem figyelek a meghibásodott vagy cserére szoruló alkatrészekre. Rendszeresen ellenőrzöm az olajszintet, a motor és egyéb alapvető elemek állapotát, a féket, valamint a gumiabroncsok kopottságát. Természetesen nagyon fontos számomra, hogy mindig a szezonnak megfelelő gumi legyen az autómon, és hogy ezeket mindig időben beszerezzem.

nyári gumi akció

A tudatos vásárlásom a nyári gumit illetően is érvényes, nem vásárolok megbízhatatlan, “no-name” helyekről és használt gumikat árusító eladóktól. Mindig kizárólag csak hivatalos, ezzel foglalkozó helyekről veszek téli és nyári gumit, akikről tudom, hogy minőségi darabokat árulnak, amik újonnan előállított termékek. Ezek közé tartozik a gumidiszkont.hu, akinek a webáruházából való rendelésre esett idén a választásom, amikor nyári gumit kellett rendelnem. Amint felmentem a webshopra, láttam a főoldalon, hogy nyári gumi akció van, aminek nagyon megörültem és egyből elkezdtem nézegetni az árusított márkákat. Az összes ismert és kedvelt, nagy márkát felsorakoztatta az oldal, így bőven volt miből válogatni.

Mindenkinek többrétű segítséget nyújt az oldal, annak is, aki nem ért a gumiabroncsokhoz

Háromféle keresési mód könnyíti meg az oldalon a nyári gumik között való keresgélést és válogatást. Az első a méret szerinti keresés, ahol a keresett gumiabroncs méreteit kell pontosan megadni. Illetve itt még több opció is kipipálható vagy megadható, például a gumi terhelési indexe vagy hogy melyik évszakra keresünk autógumit. A következő keresési lehetőség az autótípus szerinti keresés. Itt az autó márkáját, típusát, kivitelét és gyártási évét kell megadni. Harmadszorra pedig lehetőség van kulcsszó szerint is keresni. Mivel már pontosan tudom, hogy milyen abroncsméretekre van szükségem az autómhoz, így a méret szerinti keresést választottam. Az erre kidobott találatok mind kiválóak voltak az autóm kerekeire. Mindre érvényes volt szerencsére a nyári gumi akció, így kedvezményes áron juthattam hozzá a kedvenc gumimárkámhoz. Azonban ha valaki elakad a keresésben és nem biztos abban, hogy milyen nyári gumit kell vennie, az nyugodtan igénybe veheti az ügyfélszolgálat segítségét a honlapon megadott telefonszámon.

Négy darabot rendeltem belőle, minden kerékre egyet. Nem a házhozszállítás mellett döntöttem, hanem kiválasztottam a hozzám legközelebb eső telephelyet, ahova tudják szállítani a gumikat, és oda rendeltem. Ennek az az előnye, hogy helyben ki is tudják cserélni a gumikat kérésre. Mindenképpen élni akartam ennek a lehetőségével, így gyorsan meglesz a csere és már vezethetem is biztonságban az autót a felmelegedett időben. Két munkanap múlva már mehettem is a nyári gumikért (nem tudtam, hogy ha dél előtt rendelek, akkor már másnap átvehető az áru, így este rendeltem – bár még így is fantasztikus gyorsasággal jutottam hozzá). Elmentem az autómmal és helyben valóban fel is szerelték a magas minőségű gumikat. Nagyon gyorsan, precízen és megbízhatóan dolgoztak a szakemberek, így maximálisan elégedett voltam az eredménnyel. Örülök, hogy rátaláltam erre a webshopra, mert nagyon jól jött most a nyári gumi akció.