Méltányos kereskedelem az elektromos fűtőpanelek világában is

Manapság nincs könnyű dolgunk a szolgáltatások és persze termékek vásárlásával. Bruttó ár, nettó ár, plusz mindennek rejtett költsége van, mindezt pedig egy olyan piacon, ahol irdatlan mennyiségű információ áradattal halmoznak el bennünket. Tehát nem elég, hogy a termékeket illetően nagyon nehéz zöldágra vergődni, de még a tényleges árakat illetően is igencsak foghíjas a transzparencia.

Ezért örültem nagyon, mikor az elektromos fűtési rendszerek világába kellett elkalauzolnom magamat, mert egyből találtam egy olyan oldalt, ahol minden fel volt tüntetve rejtett költségek és felesleges trükkök nélkül. Kinéztem magamnak egy olyan fűtőpanelt, ami nem elég, hogy nagyon hatékony és esztétikus, de ráadásként WI-FI-ről vezérelhető, vagyis akár akkor is be tudom üzemelni, mikor még nem is vagyok az irodában. Ez télen különösen jól jön mondjuk egy hideg hétvégét követő hétfő reggeli kezdésnél.

Szóval kiválasztottam magamnak ezt a terméket és minden, azaz tényleg minden fel volt róla tüntetve! Nettó 66.142 forint, vagyis bruttóban 84.000 forintba került, ami magában foglalja az 5 éves garanciát is. Ezen kívül minden technikai paraméterről hiánytalanul találtam információt, tehát ezzel sem volt probléma – sajnos manapság ez sem annyira evidens, mint amennyire annak kéne lennie. De itt pontosan feltüntették, hogy hol használhatom ezt a fajta elektromos fűtési rendszert (pl. fürdőszobában is), milyen teljesítménnyel üzemel, milyen betáp áram mellett építhető ki és persze hogy milyen befoglaló méretei vannak, mekkora helyre van szüksége úgymond. Még ahhoz is adtak tippeket, hogy milyen méretű helyiségeket érdemes ezzel a módszerrel fűteni, milyen belmagassággal és négyzetméter határral. Számomra valami ilyesmit jelent a méltányos vásárlás, legyen szó elektromos fűtési rendszerekről, vagy bármi másról.

elektromos fűtési rendszerek