Konyhai szűrő nélkül nem egyszerű a finomságok elkészítése

Annak, aki nagyüzemben készíti el a húslevest, nem kell magyarázni, hogy mennyire elképesztő fontossággal bírhat a konyhai szűrő, amikor a kondér, amiben a leves fő, kb. 95 literes. Hiszen mindent meg lehet oldani valamilyen más, rendelkezésre álló eszközzel, csak van, amit nem érdemes. A leves leszűrése mondjuk pont ilyen dolog.

De azt hiszem, hogy ezen kívül még sok más egyebet is ki tudok találni, mert talán mindenre igaz, ami a konyhával kapcsolatos, hogy hobbiból űzhető és főzhető a hétköznapi eszközökkel, de aki profi, annak szüksége van a profi felszerelésre. A hunniakristaly.hu ebben jó ellátó nem csak a konyhai szűrő tekintetében, de minden más egyébben is.

Ez egy olyan webshop, ahol aztán minden megtalálható, ami sütés, főzés, cukrászkodás és még annál is több. Ők ellátják a koktél bárokat, ahogyan a kávézókat is a legjobb termékekkel. Vannak cukrászdai termékeik is, ahogyan kifejezetten a fast foodosoknak és menzásoknak is szállítanak eszközöket. De ha már szállítás, az ételszállítás is a palettájukon van, ahogy a gasztrocsomagolás is, tehát mindennel foglalkoznak, ami csak fontos lehet ezeken a területeken. És a lényeg ezekből talán pont azon van, hogy mindenből a profi minőséget értékesítik és én ezért nagyon méltányolom őket.

A profi minőség számomra nem abban rejlik, hogy valamit rám sóznak sokkal drágábban, hanem sokkal inkább abban, hogy garantálják nekem, hogy az a valami tíz év múlva is ugyanilyen jól fog majd működni. Erre szemléletes példa a tíz éves cseregarancia, amit bizonyos edények esetében vállalnak. Ez nekem akkora megnyugvást ad, mintha valami örökre visszaváltható, vagy örökre működő dolgot akarnék venni. Szerintem szuper.

Nyilván egy konyhai szűrő valószínűleg nem az a kategória, amire cseregarancia járna, de közben meg talán nem is az a kategória, ami el tudna romlani. De hasonlóan a cseréhez egy szimpatikus és biztonságot keltő dolog az, hogy a hunniakristaly.hu a weboldalán is megosztja, hogy miben jók igazán ezek a nagy konyhai eszközök és hogy miben tudnak többet egy hétköznapi terméknél. Például azt is elárulják, hogy ezeknek az edényeknek a többsége az egy króm-nikkel ötvözetből készül, ami legjobb tudásom szerint nem volna mágnesezhető – mégis lehet használni ezeket indukciós tűzhelyeken. Mi a trükk? Az, hogy a szendvicstalpban több réteg vasreszelék van, aminek hatására mégis alkalmas lesz ez az eszköz az indukciós főzőlapon való használatra.

Egy másik ilyen érdekesség az az impact technológia, ami számomra nagyon tetszett az emberi leleményesség miatt. A hő hatására az edények feneke púposodni kezdhet, ami egy indukciós főzőlapnál nagyban rontja a hőátadást. Éppen ezért úgy gyártják ezeket az edényeket, hogy a talpukat eredendően kissé homorúra készítik el, hogy amikor majd a hő hatására tágulni kezdenek, akkor legyenek tökéletesek a hőátadás szempontjából.

A továbbiakat pedig azt hiszem, hogy magatok is meg tudjátok nézni, ha elég érdekesnek találjátok a konyhai szűrő és más egyéb edények paradicsomát, a hunniakristaly.hu-t.