Hogyan igazodj el a babakocsi árak között?

Vannak termékek, amiken lehet spórolni, és meg is éri.

Van olyan termék, amin nem lehet spórolni, mert szinte mindenhol ugyanazon az áron kapod meg.

És vannak végül olyanok is, amiken ugyan spórolhatsz, de egyáltalán nem biztos, hogy jól fogsz kijönni belőle.

Nézzünk egy példát erre: vizsgáljuk meg, mitől függenek ma a babakocsi árak!

Miért pont ezt nézzük?

Azért választottam épp a babakocsikat, mert ez egy olyan termék, ami nagy valószínűség szerint (remélhetőleg) minden család életében legalább egyszer kiadást jelent. Emellett racionális, de komoly érzelmi döntések is hatással vannak ránk a vásárlás során. Nem utolsó sorban pedig ez egy olyan téma, ami nem túl általános ahhoz, hogy túl sok alternatívánk legyen.

Egy személyautó esetében is el lehet mondani, hogy nem érdemes spórolni rajta: de az autók terén otthonosan mozgó szakértők biztos tudnának alternatívákat mondani. Vannak kocsik, amik státuszszimbólum jellegük miatt feleslegesen drágák, és olcsóbban, használtan is lehet kiváló minőségű autókhoz jutni.

Ehhez képest egy babakocsit mindannyian szeretünk eredeti állapotban megvenni, és mivel az újszülött gyermekünkhöz tartozik, nem vagyunk hajlandóak alkut kötni a minőséget illetően.

Merüljünk el a babakocsik világában

Maradjunk az autókkal való összevetésnél: a babakocsik között is vannak igen komoly márkanevek, amikre érdemes odafigyelnünk. Anex, Coletto, Kunert… Aki még nem áll gyerekvállalás előtt, annak talán nem mondanak sokat ezek a nevek, de ha már úton van a baba, akkor hirtelen úton-útfélen beléjük futunk.

Miért érdemes ezeknél a márkáknál maradni? Mert általában ezek biztosítják azt a minőséget, amit mindannyian elvárunk. Nem kell letagadnunk az elképzeléseinket: velünk született ösztön, hogy a gyermekeinket a legnagyobb biztonságban akarjuk tudni, és ebből még a 21. század se tudott kinevelni minket. Ráadásul a gyermekünk akár 3 éves koráig is használhatja majd a babakocsit, úgyhogy az egyszeri döntésünk hosszú évekre lesz hatással.

Pontosan ezért ne lepődjünk meg, ha a legjobb babakocsi árak 6 számjegyből állnak. Persze, más oldalakon találhatunk 10-20.000 forintért is, de annak tudatában, hogy a valódi minőség mit jelent, nem csoda, ha kétkedően tekintünk ezekre a termékekre. Ez épp olyan, mint amikor egy autót 100.000 forintért árulnak – olyan alacsony ár, hogy az már inkább gyanús.

Nem győzöm folyamatosan hangsúlyozni, hogy a tudatos vásárló nem a legalacsonyabb összeget keresi – az a spórolós vásárló. A tudatos vásárló ellenőrzi a piacot, és a döntését az alapján hozza meg.

Milyen a jó minőségű babakocsi?

Elsőre talán nagynak tűnik a befektetés, de tény, hogy babakocsit nem egyetlen napra veszünk. Ha jó terméket választunk, akkor a babakocsi árát csak egyetlen egyszer kell kifizetnünk, utána pedig évekig használhatjuk – sőt, akár még tovább is, ha a következő gyerekünket is abban akarjuk tologatni.

Egy többfunkciós babakocsi tökéletes az újszülött gyereknek, és annak is, amelyik már képes magától ülve maradni. Kivehető kosara az autóban is tökéletes kényelmet és biztonságot nyújt a gyermeknek, kerekei változatos terepviszonyokon is tökéletesen működnek.

Vehetünk olcsóbb babakocsit is, de az nem valószínű, hogy jó lesz később is. Egy gyereket még talán elvisel majd, de lehet, hogy még azt se.

Végső ítélet: a jó babakocsi megéri a pénzét

Nem kell sokat ragozni: a babakocsi árak nem azért magasak, mert valami nagy átverés van itt a háttérben. Itt magas minőségről van szó, és ha a néhány honlapon szétnézünk, azt is látjuk majd, hogy minden esetben indokoltak az árak. Amikor tehát babakocsi vásárlásra kerül a sor, ne a legolcsóbb ajánlatot keresd, mert hosszú távon rosszul jársz vele! Keresd a megbízható márkák megbízható termékeit, és akkor biztos lehetsz benne, hogy gyermeked a legmagasabb minőséget, és biztonságot élvezheti.

Ha most babakocsit keresel, akkor ezt a honlapot tudom javasolni neked, ahol a legmagasabb minőség mellett a legjobbak a babakocsi árak.

+1 jó tanács: amikor válogatsz, ne csak az árakat, és a külső jegyeket nézd, hanem a többféle felhasználhatóságot is! Nem biztos, hogy olyan egyszerű a tökéletes kiválasztása, hiszen mindenkinek az életmódja határozza meg, milyen méretű, milyen tulajdonságokkal rendelkező babakocsira van szüksége. Ne félj alapos kutatásba kezdeni, hiszen egy olyan eszközt fogsz vásárolni, amit valószínűleg minden nap fogsz használni a következő években!