Generációváltás kkv esetén is elég nagy falat lehet

Akármilyen kicsi egy vállalkozás, belső problémák, feszültségek mindig adódhatnak. Egy volt osztálytársam elég nehéz helyzetbe került, amikor az apja munkaképtelenné vált, és neki kellett volna tovább vinnie a családi vállalkozásukat. A kereskedelem nem egy egyszerű műfaj, főleg akkor, ha kisvállalkozásként űzi az ember. Nehéz megtalálni a kényes egyensúlyt az élhető haszon és a konkurenciát jelentő, nagyon olcsó üzletláncok között. Nagyon sok kisbolt ezért is megy valószínűleg tönkre, mert nem képesek állni a versenyt a nagyokkal szemben. Viszont ez egy speciális helyzet, hiszen a barátomék boltja speciális alkatrészeket árul, szóval a generációváltás kkv itt még nehezebb, megfelelő szaktudás és tapasztalat hiányában.

generációváltás kkv

Minden vágyam volt, hogy segíthessek neki, hiszen annak idején nagyon jóban voltunk, mi voltunk az osztály két bohóca. Most viszont elég borongóssá vált a kedve, ilyen teher mellett. A megoldást végül a barátnőm hozta, aki a történtekről hallva elkezdett nyomozni, hogy hogyan is lehetne megoldani. Jótét lélek a drágám, sosem hagyja, hogy valaki csávában maradjon. Pár napon belül meg is találta a keresett kincset: egy céget, akiknek a generációváltás kkv az egyik specialitásuk. Nagy cégekkel és kicsikkel is foglalkoznak, segítenek, hogy simábban menjen a generációváltás, bármilyen nehézség adódik is. Amikor elolvastam amit magukról írtak már nem volt kétség bennem: erre van szüksége a barátomnak! El is küldtem neki azon hamarában, és sok szerencsét kívántam neki.

Eltelt némi idő, mire újra hallottam felőle, de jó hírekkel szolgált: a szakemberek segítségével úgy néz ki, hogy képes lesz átvenni a kis szakbolt vezetését. Csodálatos hír, jobbat nem is hallhattam volna! Köszönetképpen meghívott minket vacsorázni, elsősorban a kedvesemet, hiszen nem rejtettem véka alá, hogy a segítség elsősorban tőle származik. Remélem könnyen fog boldogulni, nagyon nem szeretném, ha az lenne a kövezkető hír, hogy le kellett húznia a rolót.