A méltányos kereskedelem is fontos, de az még inkább, hogy jól érezzem magam a bőrömben

A fair trade kereskedelem amellett, hogy szociális kezdeményezés, egyben környezetvédelmi is, hiszen nem csak a kereskedelem résztvevői, de a bolygónk számára is igyekszik a lehető legjobb feltételeket megteremteni. A méltányos kereskedelem fogalma már nem új keletű, ugyanakkor gyakran megdöbbenek azon, sokan mennyire nem figyelnek azoknak a termékeknek a részleteire, amelyeket megvásárolnak, majd napi szinten fogyasztanak. Mivel a fair trade fogalma jellemzően a harmadik világbeli országokkal kapcsolódott össze, így számos alapvető élelmiszer, alapanyag termelésével hozható összefüggésbe. Méltányos ajánlatok, megállapodások során érkezhet így a boltok polcaira például a kávé vagy a kakaó, amely során garantált, hogy a termelők is jól járnak és a földünk is jól jár az ilyen kezdeményezésekkel. Én mindig utánaolvasok annak, ha egy új márkával találkozom, hogy milyen körülmények között állítják elő a termékeiket. Számomra fontos a méltányos kereskedelem, hiszen magam is törekszem a méltányosságra, igazságosságra az életemben, és természetesen nagyon becsülöm mindazokat, akik tisztességesen végzik a munkájukat. Már van lehetőségünk arra, hogy válasszunk a hasonló termékek között, hiszen bőven nagy a választék, így én mindenkit arra biztatnék, hogy tegye le a voksát az olyan márkák és gyártók mellett, akik jó ügyekért állnak ki és méltányosan bánnak a termelési lánc valamennyi résztvevőjével.

Bár lehet, sokan nem néznék ki belőlem, hogy ilyen ügyeket tartok fontosnak, ugyanis mondjuk úgy, hogy igencsak becsülöm a plasztikai sebészek munkáját is.

Ha pedig plasztikáról van szó – márpedig szeretnék most róla szót ejteni egy hosszabb bejegyzés formájában -, akkor csak és kizárólag a Kelemed Plasztika és Dr. Kelemen Ottó jöhet nálam szóba! Mindig biztonságban érzem magam a kezei között és csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Amikor az első műtétem előtt álltam, nagyon izgultam, hiszen a mellnagyobbítás régi álmom volt, de rengeteg kérdés merült fel bennem vele kapcsolatban. Az a részletekbe menő tájékoztatás, türelem és profizmus, amit a Doktor Úrnál és az egész teamnél tapasztalhattam, nagyon sokat segített abban, hogy magabiztosan és sokkal kevesebb izgulással állhassak neki a műtétnek. A gyógyulási idő alatti kontrollok is mindig rendben zajlottak, és tényleg bármi kérdésem volt, a Doktor Úrtól megnyugtató választ kaptam rájuk. A plasztika állítom, hogy nem ördögtől való dolog, sőt – egy életen át hálás leszek azért, hogy már nagyon jól érzem magam a testemben!

Ha tehát plasztikai sebészek után nézelődsz, nagyon tudom ajánlani Dr. Kelemen Ottót – a honlapon olvasható vélemények is magukért beszélnek. Egyébként is érdemes alaposan szétnézni a weboldalon, mert nem csak a főorvos úr életrajzát olvashatjuk el, hanem galéria és a kezelések, műtétek egy-egy részletesebb bemutatása is a terítékre kerül. Amit szinte az egyik legfontosabb tényezőnek számít – mi más lenne, mint az ár -, szintén nincs véka alá rejtve. Így tudhatja az ember, hogy mire készülhet, hogyan kalkuláljon, illetve milyen “variációk” léteznek ugyanazon testrész, testtáj korrekciójára. Az oldalon belül található blog részben számos hasznos cikket olvashatunk a plasztikai műtétekkel kapcsolatban. A Kelemed Plasztika így tulajdonképpen úgy is sok hasznos információt képes átadni nekünk, ha személyesen nem is lépünk velük kapcsolatba. A plasztikát érdemes jól megfontolni és minden kérdésre, ami csak felmerül bennünk, választ keresni, ebben pedig kiváló segítségünkre van a weboldal.

A plasztika szó hallatán sokaknak ugyan csak a “nagyműtétek”, mindenféle implantátumok, felvarrások és a zsírleszívás jut eszébe, azonban ez a terület jóval többrétűbb és színesebb ennél. Az igénybe vehető szolgáltatások palettáján szerepel például a Kelemed Plasztikánál a hialuronsavas arctöltés, a ránckezelés és a lifting is. Én bevallom, ezekkel is élni szoktam időnként, főként a hyaluronsavas töltést tartom nagyon jó dolognak. A felső szemhéjplasztikán is gondolkozom, mert eléggé megereszkedett már a bőröm, és ha legközelebb megyek a Doktor Úrhoz, mindenképpen szeretnék vele konzultálni erről.

A weboldalon a Kapcsolat menüpontban láthatjuk egyébként, hogy a rendelési információk alapján Budapesten két helyen is, valamint emellett Pécsen elérhetőek a plasztikai szolgáltatások. A kapcsolatfelvételhez természetesen adottak az elérhetőségek, de ha szeretnénk, kitölthetünk egy konzultációs kérdőívet, amiben jelezhetjük, milyen kezelés/beavatkozás/műtét érdekel bennünket, és konkrét időpontot is igényelhetünk a találkozóhoz.

Dr. Kelemen Ottó már majdnem negyven éve van a pályán, ez pedig egy kiváló és elismerésre méltó alap a Kelemed Plasztikai Sebészet nívójához és jóhíréhez. Mivel alapvetően az egészségügyi dolgok, de főként a plasztikai és esztétikai kezelések kifejezetten bizalmi dolgok, ezért nagyon örülök, hogy én egyből egy ilyen megbízható és igazán szakmai teamet találtam. Így nem is kérdés, hogy mint ahogy már korábban talán említettem, csak hozzájuk fordulok, bármilyen plasztikai jellegű beavatkozást áll szándékomban elvégeztetni magamon.